Dolar

43,1417

Euro

50,3439

Altın

6.348,96

Bist

12.200,95

Fitch'ten Türkiye'ye acil müdahale çağrısı

Türkiye'nin kredi puanları üzerinde devamlı olarak spekülatif hareketler gerçekleştiren Fitch, bu sefer de Merkez Bankası'nı dolara acil müdahaleye çağırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-10 09:25:19

Fitch'ten Türkiye'ye acil müdahale çağrısı

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, geçen ay kredi notunu düşürdüğü Türkiye için para biriminde yaşanan değer kaybına ilişkin "Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini, Türkiye'nin liradaki değer kaybına hızla çare bulması gerektiğini" duyurdu.

"ACİL MÜDAHALE"

Geçen ay Türkiye'nin kredi notunu 'BB+'dan 'BB' seviyesine indiren, not görünümünün 'negatif' olarak duyuran Fitch, bu kez Türkiye'nin liradaki değer kaybını süratle durdurması gerektiğine dair bir açıklama geldi.

Reuters'e konuşan Fitch Ratings'in üst düzey analisti Paul Gamble, Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

MERKEZ BANKASINA ÇAĞRI

Türk Lirası üzerindeki baskıyı kısa vadede hafifletmek için hem Merkez Bankası'nın harekete geçmesi hem de ABD ile ilişkilerin düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Gamble,''Durumun nereye evrildiğine bakıyoruz. Bundan sonraki kredi notu değerlendirmesi aralık ayında, o zamana dek pek çok şey değişebilir'' dedi.

Türkiye hakkında geçen ay yayımladıkları rapordan bugüne en çok yansıyan konunun ülkeye sermaye girişinin aniden durması ya da ekonominin sert düşüşü olduğunu, bunun yeni bir not indirimini tetikleyebileceğini belirtti.

 

Emret efendim yaparız zamanları geçti fitchmisin nesin. Amerika trden katkat borçlu ve ekonomisi sallantıda olmasına rağmen ne hakla sen trnin notunu düşürürsün? Git sen babanın notunu düşür.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Çıldır Gölü'nde atlı kızak heyecanı başladı

Haber Ara