Dolar

32,2654

Euro

34,6711

Altın

2.402,46

Bist

10.336,50

İspanyol okul idaresinden ailelere uyarı mektubu: Çocuklarınız oruç tutmasın

İspanyol okul yönetiminin Müslüman ailelere mektup göndererek çocuklarının oruç tutmaması yönünde uyarması tartışmalara sebep oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 14:08:58

İspanyol okul idaresinden ailelere uyarı mektubu: Çocuklarınız oruç tutmasın

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Kuzey Afrika'nın İspanyol özerk bölgesi Melilla'da bir ilköğretim okulu müdürü Müslüman ailelere mektup göndererek çocuklarının Ramazan ayında oruç tutmaması yönünde uyarıda bulundu. Müdürün bu uyarısı bölgede tartışmaların yaşanmasına sebep oldu.

Juan Caro isimli ilköğretim okulu müdürü Alfonso Garcia Zafra, çıkan tartışmalar üzerine mektubunu mazur göstermeye çalışarak “Ramazan ayında oruç tutmanın birlikte getirdiği susuzluk ve açlık; sersemlik, baş ağrısı ve güneş çarpması olaylara sebep oluyor” açıklamasında bulundu.

VELİLER: DİNE MÜDAHALE

Okul müdürü Zafra'nın gönderdiği mektup, Müslüman aileler tarafından dine müdahale olarak değerlendirerek müdürün uyarısına uymayacakları belirtildi.

Melilla İslam Konseyi başkanı İdris Muhammed Ömer “okul, dini meselelere müdahale edebilecek bir yer değildir” açıklamasında bulundu.
Ömer, okul müdürünün “ergenliğe ulaşmamış çocuklara oruç tutturuluyor” iddiasına yanıt olarak “Çocukların ergenliğe girip girmediğine ve oruç tutup tutmayacağına karar verecek olan okul değil çocukların aileleridir” dedi.

Melilla Eğitim Bakanlığı'ndan Jose Mauel Calzado ise “ailelere okul döneminin henüz bitmediğini, müfredatta fiziksel aktivitelerin olduğunu ve çocukların oruç tutmakla yükümlü olmadığını hatırlatmak istedik” gibi bir gerekçe sundu.

Haber Ara