Dolar

32,4275

Euro

34,8385

Altın

2.439,40

Bist

10.082,77

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Sorularımıza yanıt veremiyorlar

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde Davutoğlu'na yönelttiği soruların cevabını alamadığını söyledi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-28 10:14:38

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Sorularımıza yanıt veremiyorlar

Ajansların haberine göre; TBMM'deki 2016 Yılı Bütçe Tasarısı görüşmelerinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 2 soru yönelten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sorularına cevap alamadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde, "İki soruya net cevap bekliyorum. Vergisini ödeyen vatandaş olarak sarayın maliyetini öğrenmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Libya'ya gitti, Kaddafi kendilerine ödül ve 250 bin dolar para verdi. Paranın hangi derneğe bağışlandığını öğrenmek istiyorum" demişti.

Kayseri'ye giden CHP lideri, burada yaptığı açıklamada, "Sorunların aşılması için mevcut iktisat programlarının yetersiz olduğunu da görüyoruz. Bütçe görüşmelerinde, bütün bu ayrıntıları olabildiğince, bütün çıplaklığıyla kamuoyunun önüne getirmeye çalıştım. Ama, benim sorduğum hiçbir soruya maalesef hiçbir yanıt alamadım. Neden bizim sorularımıza yanıt veremiyorlar ya da vermiyorlar?" diye konuştu. 

‘YOLSUZLUKLARI AKLAYAN MECLİS'

Hükümeti, 17-25 Aralık konusunda da eleştiren Kılıçdaroğlu, yeni bir cumhuriyeti kuranların yaptığı fedakarlığın ülkeyi bu günlere getirdiğini, onlara çok şey borçlu olunduğunu ifade ederek, "Ancak günümüzdeki bu Meclis 17-25 Aralık yolsuzluklarını kapatan, aklayan bir Meclis olarak tarihe geçti. Aslında bu Meclis değil, o yolsuzluk dosyalarını aklamak için el kaldıranlar tarihe geçti'' dedi.

Haber Ara