Dolar

32,2667

Euro

34,7578

Altın

2.401,38

Bist

10.336,50

Arınç: Diktatörlüklerde bile olmadı

Bülent Arınç, başörtülü kadınların kelepçeli gözaltına alınmasına tepki gösterdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 04:04:09

Arınç: Diktatörlüklerde bile olmadı

AK Parti'nin kurucularınadn Meclis eski Başkanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'daki 'paralel yapı'soruşturmasında başörtülü kadınların kelepçeli olarak gözaltına alınmasını eleştirdi. Arınç, “İnsanları küçülterek, hakaret ederek, haysiyetlerini çiğneyerek soruşturma yapamazsınız. Bu diktatörlüklerde bile olmadı.” dedi.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; Bülent Arınç, 8. Ege İlleri Tanıtım Günleri'nin açılışında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Manisa'da önceki gün yapılan ve kadınların kelepçelendiği operasyona tepkisi ise sert oldu. Mayıs ayından itibaren bu tür operasyonların ciddi bir delile dayanmadığını söylediğini, Manisa'nın temiz insanlarının lekelenmek istendiğini, bunların birer adi mücrimler gibi güpegündüz 50-60 polisle iş yerlerinin basılarak teşhir edilmelerini yanlış bulduğumu ifade ettiğini hatırlattı. konuşan Arınç, başında örtü olsun ya da olmasın bir kadının ellerinin kelepçelenerek gözaltına alınmasından büyük bir üzüntü duyduğunu anlattı. ‘Basit bir soruşturma nedeniyle insanların kelepçe takılarak teşhir edilmelerinin' kabul edilebilir olmadığını anlatan Arınç, şu ifadeleri kullandı:

BİZ O YASALARI MASUM İNSANLARI KELEPÇELEMEK İÇİN ÇIKARMADIK!

“Zannediyorum ki bu görüntüler sizin de vicdanınızda büyük bir üzüntü yarattı. 25 sene avukatlık yaptım. Bu devletin Meclis Başkanlığı'nda bulundum, 7 sene Başbakan Yardımcılığı yaptım, demokratikleşme adına yapılan bütün hamlelerin içerisinde emeğim oldu. Biz demokratikleşmeyi, demokrasi hamlelerini veya özgürlük alanlarının genişletilmesini, Avrupa Birliği normlarını çıkarmak için yasa değişiklikleri yaparken, masum kadınların ellerine kelepçe takılacağını öngörmemiştik! Böyle bir şey yapmadık ve istemedik.”

SORUŞTURMA DELİLE DAYANMALI

“Böyle bir saçmalık olmaz. Soruşturmaların delile dayanması gerekir. Bu işin bir usulü vardır. Hepimizin bildiği savcıların görevleri ve inisiyatif kullanma hakları var. İnsanları küçülterek, hakaret ederek, haysiyetlerini çiğneyerek soruşturma yapamazsınız. Bu diktatörlüklerde bile olmadı. Emniyet Müdürü sorumsuzluğunu bütün dünyaya duyuracak ölçüde yaptı. Hepimizin vicdanı kanadı.”

ROKETATARLA YAKALANMIŞ GİBİ TEŞHİR ETMEK VİCDANSIZLIK

“(Kürsüde asılan bayrağı göstererek) Bayrak yanlış. Kanuna da bakarsanız yıldız nerede ay nerede? Bunu buraya asan hiç kimse kötü niyetli değil. ‘Burada Bayrak Kanunu'na aykırılık var, terör suçlamasıyla şunun bir hesabını soralım' desen o bayandan önce bu lafı söyleyeni Bakırköy'e götürmek lazım. DHKPC militanı gibi, elinde roketatarla yakalanmış gibi teşhir etmek vicdansızlıktır, hukuksuzluktur.”

DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Bülent Arınç, kelepçe rezaletine yönelik sosyal medyadan yaptığı yazılı açıklamada ise masum insanların rencide edildiğini söyleyerek ‘hukuk' hatırlatması yaptı.  Arınç, “Daha önce çeşitli vesilelerle, bu tür usulsüz ve hukuksuz uygulamaların yanlış olduğunu ve her ne sebeple olursa olsun, partimizin de ismini ve omurgasını oluşturan adalet kavramından asla taviz verilmemesi gerektiğini ifade etmiştim. Geldiğimiz noktada, daha önce ifade ettiğim kaygılarımın ne denli doğru olduğuna üzülerek şahit oluyoruz. Büyük bir infiale yol açan ve masum insanları rencide eden bu olay karşısında Sayın Başbakanımız'ın soruşturma açılması için talimat vermesi ile emniyet müdürünün görevden alınması yerindedir ve her türlü takdiri, teşekkürü hak etmektedir. Bundan sonrası için de masum insanların bu tür hukuksuz uygulamalarla karşılaşmamasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber Ara