Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

’Kaplumbağa Terbiyecisi’ 3 boyutlu oldu

Osman Hamdi Bey’in ölümsüz eseri “Kaplumbağa Terbiyecisi”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lale Festivali-2016 kapsamında yeniden yorumlanarak üç boyutlu olarak yapıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-11 12:28:01

’Kaplumbağa Terbiyecisi’ 3 boyutlu oldu

İHA'nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lale Festivali - 2016 kapsamında, Osman Hamdi Bey'in vefatının 106'ncı yılında kurucusu olduğu Arkeoloji Müzesi, Çinili Köşk''te ki atölyesinin tam önünde ölümsüz eseri “Kaplumbağa Terbiyecisi” tekrar yorumlandı.

İBB Park Bahçeler ve Yeşil alanlar Daire Başkanlığı tasarımcılarınca yapılan yorumlama, Gülhane Parkı'nda tam Çinili Köşk'ün önünde yer alıyor. Dikey bahçenin içinde, ağırlıkla çiçek ve bitkilerin kullanıldığı çalışmada Kaplumbağa Terbiyecisi üç boyutlu olarak yapıldı. Kaplumbağalar ve terbiyecinin özel dikim kostümü, neyi, sırtındaki nakkaresi ve buna bağlı olan boynundaki mızrap ile eserle özdeşleşen eser, kullanılan çiçeklerin tonlarında yeniden yorumlanan penceresi bulunduğu mekana (çinili köşkün çinilerine) ve zamana uyum sağlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tasarımcıları tarafından hazırlanan pencere, boyut kazanarak aksi yönde de hizmet vermekte ve Osman Hamdi Bey'in ölümsüz eserine pencerenin dışından bakma imkanı da veriyor. Fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlara nostaljik bir dekor oluşturuyor.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara