Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mehmet Şimşek'ten büyüme tahmini

NTV canlı yayınında konuşan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek “önümüzdeki yıl büyüme ez az yüzde 5 olur” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-03 13:26:41

Mehmet Şimşek'ten büyüme tahmini

Şimşek, açıklamasında, Türkiye'de enflasyonun düşük tek haneli rakamlara inmesi gerektiğini belirtti ve gıda enflasyonunun "risk alanı" oluşturduğunu dile getirdi. Başbakan Yardımcısı, enflasyonun 2018'de yüzde 7'nin altına ineceğini öngörüyor.

Şimşek konuşmasında şunları söyledi:

* Belirsizliklerin azalmasında önümüzdeki 12 ay kritik. En büyük teşvik belirsizliklerin azaltılmasıdır. Güçlü bir hükümet var. Siyasi belirsizlik yok. Ümit ederim yakın coğrafyamızdaki belirsizlikler de azalır. Bir miktar reformla şoklara karşı direncimizi artırarak inanıyorum ki Türkiye'yi yüzde 5'üin üzerinde bir büyüme trendine oturturuz.

* Ben aylar önce söyledim. En kötüsü geride kaldı diye. Yavaş yavaş artık enerjimizi o alanlara değil, enerjimizi kapsayıcı büyümeye, istihdam artışını sağlayacak reformlara… O nedenle önümüzdeki 12 ay kritik. Bir taraftan reform, bir taraftan belirsizliklerin azaldığı, zaten siyasi belirsizlik yok. İnşallah şansımız da yaver gider yakın coğrafyamızdaki sıkıntılar azalır. Biz istesek de istemesek de bir çok klasik pazarımız çökmüş durumda. Libya, Irak gibi. Sadece Pazar kaybetmiyoruz 3,5 milyonun üzerinde göç dalgasıyla karşı karşıyayız.

* Son 15 yıla baktığımız zaman Türkiye tüm bu şoklara rağmen yüzde 5,7 büyümüş. Türkiye, yani biz temellerimiz sağlam sorunlarımız var. Şimdi bir miktar reformla şoklara karşı direncimizi artırarak bir miktar da yatırımcıların kafasındaki soru işaretlerini daha fazla gidererek Türkiye yeniden yüzde 5'in üzerinde büyüme politikasına oturturuz.

 

Haber Ara