Dolar

32,3043

Euro

34,8348

Altın

2.414,84

Bist

10.267,09

'Hukuk devletinin yaşayabilmesi için Yargı'nın siyasetten uzak durması şart'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ile kirli planları ortaya çıkan ihanet çetesinin en büyük saldırılarını Yargı'ya yaptığına dikkat çekerek 'Hukuk devletinin yaşayabilmesi için Yargı'nın siyasetten uzak durması şart. Bu çeteyle mücadelede Yargı'nın öncülük yapması önemli' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-05 07:47:15

'Hukuk devletinin yaşayabilmesi için Yargı'nın siyasetten uzak durması şart'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün en çok Yargı'yı hedef aldığına dikkat çekerek “Bu ihanet çetesine karşı verilen mücadele sırasında karşılaştığımız hadiseler, yargıyı teslim almaya çalışan gruplara karşı müteyakkız olmamız ve sorunların üzerine cesaretle gitmemiz gerektiğini bir kez daha göstermiştir” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yıl Açılışı münasebetiyle yayımladığı mesajında demokratik ve hukuki standartların yükseltilmesi için önemli reformların gerçekleştirildiğini hatırlattı. Erdoğan mesajında, hukuk devletinin yaşatılabilmesi için yargının her türlü taassuptan, gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalmasının, tarafsızlığını korumasının şart olduğuna dikkati çekerek, şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz darbe girişimiyle hain planları ortaya çıkan ihanet çetesinin en çok hedef aldığı kurumların başında Yargı gelmektedir. Bu ihanet çetesine karşı verilen mücadele sırasında karşılaştığımız hadiseler, Yargı'yı teslim almaya çalışan gruplara karşı müteyakkız olmamız ve sorunların üzerine cesaretle gitmemiz gerektiğini göstermiştir. Başta hakim ve savcılarımız olmak üzere tüm Yargı mensuplarının bu konuda ortaya koyacakları öncülük büyük önem taşımaktadır. Adalet sistemimizin şeffaflaştırılması, hesap verebilirliğinin temini, yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının daha da güçlendirilmesi için herkes üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmelidir.

İNSANLIK KATLİAMLARA SESSİZ KALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar sürecini 19 Eylül'de BM Genel Kurulu'nda en geniş manada gündeme getireceğini ve oradaki liderlerle bu konuyu konuşacağını söyledi. Erdoğan, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Gürel için Çatalca Ulu Cami'de kılınan namaza katıldı, ardından AK Parti İlçe Başkanlığı binasına geçti. Kurban Bayramı'nda tüm İslam dünyasının ne yazık ki içeride ve dışarıda büyük savaşlarla iç içe olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Libya'da bunları yaşadık. Hele hele Myanmar'da maalesef çok büyük katliamlar yapıldı. Bütün bu katliamlar karşısında insanlık Myanmar katliamına sessiz kaldı. Bizler Türkiye olarak, Kızılayımızla, AFAD'ımızla buralara yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz.” 19 Eylül'deki BM Genel Kurulu'nda Myanmar sorununu gündeme getireceğini belirten Erdoğan, “Ama bu arada İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 20'ye yakın dünya lideriyle bu konuları görüştüm. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor. Varsınlar taşımasınlar, biz görevimizi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Haber Ara