Dolar

32,3638

Euro

34,6955

Altın

2.392,80

Bist

10.159,54

Erdoğan, Merkel'i kabul edecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 23 Mayıs Pazartesi İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-20 18:00:39

Erdoğan, Merkel'i kabul edecek

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Merkel'in 22 Mayıs Pazar günü, 23 ve 24 Mayıs'ta düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmak amacıyla İstanbul'a gideceğini ve zirve çerçevesinde pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ikili bir görüşme yapacağını söyledi.

Görüşmede sığınmacılarla ilgili konuların ağırlıklı ele alınacağını belirten Seibert, Merkel'in Türkiye'de bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya geleceğini ifade etti.

BİNALİ YILDIRIM İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Seibert, Merkel'in AK Parti genel başkanlığına aday gösterilen Binali Yıldırım ile de görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine de böyle bir görüşmenin öngörülmediğini kaydetti.

1. DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek ilk Dünya İnsani Zirvesi, 70'in üzerinde devlet ve hükümet başkanı, çok sayıda bakan ve üst düzey resmi temsilcinin yanı sıra uluslararası örgütleri, sivil toplum ve akademik kuruluşları, medya ve özel sektör temsilcileriyle krizlerden etkilenen toplulukları bir araya getirecek.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un girişimiyle, BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisinin (UNOCHA) organize ettiği zirvede, insani alanda yaşanılan sorunlara çözüm yolları bulunması amaçlanıyor.

 

Haber Ara