Dolar

32,3776

Euro

34,7850

Altın

2.433,13

Bist

9.950,74

'Darbe girişimini Kılıçdaroğlu'ndan öğrendim'

Eski bir FETÖ’cü olan Ümit Akdemir, FETÖ'nün darbe girişimini Kılıçdaroğlu'ndan öğrendiğini iddia etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-15 12:41:11

'Darbe girişimini Kılıçdaroğlu'ndan öğrendim'

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN

Türkiye Yazarı Fuat Uğur, köşe yazısında eski bir FETÖ'cü olan Ümit Akdemir ile gerçekleştirdiği söyleşisini ele aldı.

Ümit Akdemir açıklamalarında çarpıcı iddialarda bulundu. Bu iddialardan en önemlisi ise ‘Darbe Girişimini' Kılıçdaroğlu'ndan öğrenmiş olması.

Ümit Akdemir'e aklındaki soruları ileten Uğur, duydukları karşısında şaşırdığını yazısında belirtti.

Şubat ayında darbe girişimin olacağını öğrendiğinin altını çizen Akdemir, FETÖ'cülerin "Önce MHP'yi ele geçireceğiz, sonra da CHP sokaklara dökülün çağrısı yapacak. Arkasından koşullar oluşunca da Hanya'yı Konya'yı göreceksiniz" dediğini açıkladı.

Akdemir, FETÖ'cü ismin bu sözlerinin ardından Kılıçdaroğlu'nun halkı sokağa çağırmasıyla darbeyi desteklediği kanaatine vardığını söyledi.

İşte Uğur ve Akdemir arasında geçen söyleşiden ilgili kısımlar;

Tüm olan bitenden sonra yazılarımın kaynağı Ümit Akdemir'e ciddi ciddi sordum:

“Bana net cevap ver, tüm bu Hususileri, Cemaatçi askerleri, tarda sayılan tavukları anladım da darbenin olacağını nereden öğrendin?”

Hiç düşünmeden “Kemal Kılıçdaroğlu'ndan” dedi bana. Öylece baktığımı görünce de “Darbenin olacağını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan öğrendim” diye altını çizdi.

Nasıl yani?

Anlattı:

“Abi, aslında senin mart sonu ve nisan ayı başlarında yayınladığın yazılarına konu olan bilgileri ben şubat ayında öğrenmiş ama teyit edememiştim. Cemaat denen bu FETÖ yapılanmasından kopsam içeride bana bilgi aktaran adamlarım vardı. Ama onlardan da yeterli bilgi alamıyordum. Bu arada örgütün önde gelen adamlarından biri ile tesadüfen bir akraba toplantısında rastlaştım. Benim Cemaatten kopmam nedeniyle soğuk davrandı ama ben laf atıp üzerine gittim. Kızdırdıkça köpürdü. Köpürdükçe de döküldü tek tek. Bu çomarların nasıl kışkırtılacağını iyi biliyorum ben. Genetik kodlarına kadar. ‘Önce MHP'yi ele geçireceğiz, sonra da CHP sokaklara dökülün çağrısı yapacak. Arkasından koşullar oluşunca da Hanya'yı Konya'yı göreceksiniz' diye çözüldü...”

Doğruydu. Gerçekten de MHP'yi ele geçirmeye çalışmışlardı. Şimdi “utanarak” söylemek zorundayım ki bu konudaki ilk yazıları da ben yazdım ve MHP'yi kuvvetle uyardık.

Gelgelelim CHP'den haberim yoktu.

Ümit Akdemir hatırlattı:

“Evet abi, tam da FETÖ'cü imamın dediği gibi Kılıçdaroğlu halkı sokağa çağırdı. İşte o vakit anladım, Kemal Kılıçdaroğlu darbe hazırlığını biliyordu ve FETÖ'nün işini kolaylaştırmak istiyordu. Ama CHP tabanı buna uymadı. Sebebi provokasyondan çekinmesiydi. Sonuçta Kılıçdaroğlu da FETÖ de amacına ulaşamadı.”

AKŞENER: BAŞBAKAN OLACAĞIM

Muhalifler arasında MHP Genel Başkanlığına en kuvvetli aday olarak düşünülen Meral Akşener, Darbe girişiminden 6 ay önce Fatih Portakal'a konuk olmuş ve “Ben Başbakan olacağım” demişti. Akşener'in bu sözleri darbe girişimini önceden bildiği ve MHP'yi ele geçirmeye çalıştığı şeklinde yorumlanmıştı.

KILIÇDAROĞLU HALKI SOKAĞA ÇAĞIRDI

Kılıçdaroğlu, mayıs ayında Başkanlık Sistemini engellemek için sokağa çağırmış ve “Yani biz demokrasiyi savunacağız, yani biz sokaklara çıkacağız, yani biz buna itiraz edeceğiz. Siz de TOMA'larınızla, silahlarınızla, ordunuzla, polisinizle bizi ezmeye ve öldürmeye çalışacaksınız. Ve bizi ancak öldürürseniz bu sistemi getirebilirsiniz.” demişti.

 

Haber Ara