Dolar

32,1917

Euro

34,9836

Altın

2.507,18

Bist

10.895,25

Yıldırım: NATO ülkeleri bayraklarını yarıya indirecek

Binali Yıldıım tüm NATO ülkelerinin bayraklarını yarıya indireceklerini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 14:40:31

Yıldırım: NATO ülkeleri bayraklarını yarıya indirecek

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul'da Cuma namazı çıkışı Fransa'daki olaylarla ilgili açıklam ayaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, NATO'da alınan bir kararı kamuoyu ile paylaştı. Tıpkı İstanbul saldırısında olduğu gibi şimdi de "NATO üyesi ülkelerin bayraklarını yaırya indirecek".

İşte Başbakan'ın açıklaması:

Terörün bildiği tek şey var. Öldürmek. İnsanları öldürmek, insanlara korku salmak. Ülkelerdeki barışı bozmak. Tüm dünya bilmelidir ki terörle mücadelede kimi terör örgütlerini az günahkar, kimilerini masum görmek en büyük yanlışlık olur. Bu yanlışlık uzun süre yapıldı. Özellikle gelişmiş ülkelerde terördeki çifte standart acı olaylar ortaya koyuyor.

Gerek İstanbul'daki gerek Fransa'daki terör hadisesi... İstanbul saldırısında tüm dünya nasıl terörü lanetlediyse tek yürek oluysa Fransa Nice'te de görüyoruz. Artık dünya teröre karşı tek yürek tek ses olmayı ve dayanışma içerisinde mücadeleyi sürdürmek konusunda kararlılık gösteriyor.

Biz gerek ülkemizde gerek dünyanın herhangi bir yerinde yaşanma ihtimali olan terör olaylarının önüne geçmek için BM ve bir çok ülkenin istihbarat paylaşımı ve önlem açısıdan iyi bir işbirliği yapması lazım. Bu işbirliğinin küresel terörü sona erdirmede hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bugün NATO'da alınan kararla tüm üyelerin bayraklarının yarıya indirilmesi kararlaştırıldı. Biz de dayanışma gösteriyoruz ve bayraklarımızı yarıya indiriyoruz. Aynı şeyi tüm NATO ülkeleri İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısında yapmışlardı. Tekrar Fransa'nın başı sağ olsun diyorum. Teşekklür ediyorum.

Haber Ara