Dolar

32,2288

Euro

34,9678

Altın

2.423,28

Bist

10.688,00

Putin: İsrail gerçek müttefikimiz

Rusya ve İsrail arasındaki yakınlaşmaya Devlet Başkanı Putin'den de açık mesaj geldi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 07:51:25

Putin: İsrail gerçek müttefikimiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Rusya'ya düzenlediği ziyaretin ayrıntıları ortaya çıktı. Netanyahu'nun Esed ve Hizbullah'ı Moskova'ya ilettiği belirtilirken, Putin'in "İsrail ile ilişkimize büyük önem veriyoruz" mesajı verdiği belirtildi.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgide; Times gazetesinde yer alan bir haberde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "İsrail bizim teröre karşı gerçek bir müttefikimizdir" dediği aktarılıyor.

Bu sözleri İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından söyleyen Putin, "İsrail ile ilişkimize büyük önem veriyoruz" diyor.

Netanyahu'nun Moskova'ya düzenlediği iki günlük gezide, asıl olarak "Suriye'deki karmaşık çatışma ortamını değerlendirdiklerini" belirten Putin, Telaviv ile terörle mücadele ilişkilerini sıkılaştıracaklarını belirtiyor.

İsrail, Beşar Esed'in ordusu ile Hizbullah'ın Suriye'nin güneyinde yeni bir saldırıya geçmelerinden endişe ediyor. Böylesi bir saldırı "Hizbullah'ı Golan Tepeleri'nde İsrail güçleri ile doğrudan karşı karşıya getirebilir."

Haber Ara