Dolar

32,3748

Euro

34,7539

Altın

2.409,70

Bist

10.111,83

'PKK, Türkiye'yle silahlı mücadeleyi bitirecekti'

PKK’nın Avrupa'daki üst düzey isimlerinden Kongra-Gel Eşbaşkanı ve KCK yöneticisi Kartal,PKK kongre kararıyla ‘Türkiye’yle silahlı mücadele’yi bitirecekti dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 14:16:21

'PKK, Türkiye'yle silahlı mücadeleyi bitirecekti'

PKK'nın çatı örgütü KCK yöneticisi Remzi Kartal, Sputnik'e yaptığı açıklamada ‘devleti ve hükümeti temsil eden tarafın süreçten geri çekilmesi ve çözümü istememesi' sonucunda çözüm sürecinin bozulduğunu savundu. Kartal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, milliyetçi oyları yeniden kazanabilmek amacıyla, süreçten vazgeçtiğini iddia ederken, ‘operasyonların durdurulması, güvenlik eksenli politikalardan vazgeçilmesi ile HDP ve DBP üyelerinin serbest bırakılması gibi koşullar' yerine getirilirse, tekrar çatışmasızlığa dönebileceklerini de söyledi.

‘KÜRT HALKINI SAVUNMAK PKK'NİN EN DOĞAL GÖREVİDİR'

Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı yapmak üzere olduğunu da hatırlatan Kartal, PKK'nın, silahları tamamen bırakmasının söz konusu olmadığını söyledi: "Bir taraftan bütün Ortadoğu'da IŞİD gibi bir bela var. Kürt halkına yönelik saldırılar var. Dolayısıyla PKK'nin Kürt halkını savunması en doğal görevidir."

KCK, ŞEHİRLERDE YIĞINAK YAPTI MI?

Hükümet kanadından gelen, ‘KCK, şehirlerde yığınak yapıyor' açıklamasını da değerlendiren Kartal, "2013'ten bugüne kadar Kürt sorununun çözümü noktasında kamuoyunu ikna edecek bir çalışma yapmazsanız, PKK'yi suçlayamazsınız. PKK, Erdoğan ve AKP'nin niyetinin ne olduğunu görüyor anlıyor. Onun için PKK'nin bütün bu niyetleri görmesi ve kendini sürece göre hazırlaması son derece doğal bir şeydir. Yani dönüp şimdi ‘Efendim çözüm sürecini biz bitirdik çünkü PKK bir taraftan hazırlık yapıyordu' diyemezsiniz" ifadelerini kullandı.   

Kartal, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, bir ateşkes ya da çatışmasızlık çağrısı yapılabilir mi? şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: "Önümüzdeki süreçte 1 Eylül'e yönelik herhangi bir karar söz konusu söz konusu değil. Ama bazı çevrelerin bu konuda bir arayışları varsa bu ayrı bir şeydir."  



Haber Ara