Dolar

32,5029

Euro

34,9036

Altın

2.431,49

Bist

9.915,62

Nigel Farage Trump'ın mitinginde

İngiltere’nin Brexit yanlısı siyasetçisi Farage, Trump'ın mitingine katıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 17:46:52

Nigel Farage Trump'ın mitinginde

Sputnik'in haberine göre İngiltere'de göçmen karşıtı açıklamalarıyla ülkenin AB'den ayrılma (Brexit) kararı aldığı referandum sürecinde yıldızı parlayan Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) eski lideri Nigel Farage, ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Trump'ın mitingine katıldı.

Göçmen karşıtı çıkışlarıyla tepki çeken Donald Trump, Twitter'da geçen hafta paylaştığı “Yakında bana Bay Brexit diyecekler” mesajının ardından Farage'ı dün Mississippi'deki kampanya mitinginde ağırladı.

15 bine yakın kişinin katıldığı toplantıda sahneden Trump'a desteğini ilan eden Farage, İngiltere'de AB'ye karşı yürüttükleri başarılı kampanyadan örnekler verdi, ABD'lilerin de ülkede gerçek bir değişim için daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

‘ÜZERİNE PARA VERSELER CLINTON'A OY ATMAM'

İngiltere'nin AB'de kalmasına destek veren ABD Başkanı Barack Obama'yı da eleştiren Farage, “Size bu seçimde kime oy vereceğinizi söyleyemem ama Amerikan vatandaşı olsaydım üzerine para verseniz Hillary Clinton'a (Demokrat Parti başkan adayı) oy vermezdim. Hatta o para verseydi de ona oy vermezdim” dedi.

Haber Ara