Dolar

32,5205

Euro

34,8955

Altın

2.435,07

Bist

9.915,62

Kamışlı'da Kürtler PYD'yi protesto etti

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı ilçede sokağa çıkanlar, diğer Kürt partilerinden gözaltılara karşı sesini yükseltti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-17 15:06:52

Kamışlı'da Kürtler PYD'yi protesto etti

BBC Türkçe'nin haberine göre, Suriye'nin Kamışlı ilçesinde dün düzenlenen gösteride Demokratik Birlik Partisi (PYD) protesto edildi. Göstericiler, Suriye Kürtleri Demokratik Birlik Partisi (Yekiti) ile Kürdistan Demokrat Partisi'nden (KDP) bazı yetkililerin gözaltına alınmalarına tepki gösterdi.

İki partinin üyeleri, Pazartesi ve Salı günleri en az 11 kişinin gözaltına alındığını aktarıyor.

Muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, PYD'ye bağlı asayiş güçlerinin, KDP'den dokuz, Yekiti'den ise başkan yardımcısı dahil iki kişiyi gözaltına aldığını bildiriyor. Gözlemevine göre, gözaltına alınanların nerede oldukları bilinmiyor.

PYD VE RAKİPLERİ 

Yekiti ve KDP, Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin siyasi rakipleri. İki parti, Suriye'de muhaliflerin oluşturduğu Ulusal Koalisyon'un önemli bir parçasını oluşturan Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin de üyeleri.

PYD Mart ayında Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan etmiş, Suriye Kürt Ulusal Konseyi bu karara karşı çıkmıştı.

Konsey Başkanı İbrahim Bıro, Cumartesi günü PYD'lilerce kaçırılmış, Pazar günü Suriye-Irak sınırında serbest bırakılmıştı.

PYD'nin askeri kanadı olan Halk Koruma Birlikleri (YPG) ise Suriye ordusunun 2012'de ülkenin kuzeyinden çekilmesinin ardından, bölgedeki cihatçılara karşı en etkin güçlerden birine dönüşmüş durumda.

 

Haber Ara