Dolar

32,1917

Euro

35,0493

Altın

2.475,15

Bist

10.158,63

İsrail'in Ankara büyükelçisi belli oldu

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne Eitan Na'eh atandı. 90'lı yıllarda Türkiye'de görev yapan Na'eh yıllar sonra geri dönüyor. Ankara ise Tel Aviv Büyükelçiliği'ne Davutoğlu'na yakın ismi atayacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-15 17:42:30

İsrail'in Ankara büyükelçisi belli oldu

İsrail ile ilişkilerde kritik bir son dakika gelişmesi yaşandı. İsrailli kaynaklar İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne Eitan Na'eh atandığını ve hükümetin onayı beklendiğini açıkladı. Telaviv'in ataması sonrası gözler Ankara'ya çevrildi. Ankara kulislerinde 6 yıl sonra dolacak Tel Aviv Büyükelçiliği için Başbakanlık Dış Politika Danışmanı Kemal Ökem'in adı geçiyor.

İSRAİL BÜYÜKELÇİYİ ATADI

Türkiye ile İsrail arasında sağlanan anlaşma sonrası İsrail, Ankara'ya yeni büyükelçi atadı. İsrail'in yeni Ankara Büyükelçisi Eitha Na'eh oldu.

elci

YILLAR SONRA TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

Na'eh İsrail'in Londra Büyükelçisi olarak görev yapıyordu. Öte yandan Eitan Naeh, 1993 yılında İsrail'in Türkiye Büyükelçiliği'nde görev yaptı.

GÖZLER ANKARA'YA ÇEVRİLDİ

İsrail'in açıklamasının ardından gözler Ankara'ya çevrildi. Dışişleri Bakanlığı koridorlarında 6 yıldan beri boş olan Tel Aviv Büyükelçiliği için en çok konuşulan isimlerden biri Başbakanlık Dış Politika Danışmanı Kemal Ökem'in adının resmi olarak açıklanması bekleniyor.

DAVUTOĞLU'NUN DANIŞMANI, ORTADOĞU UZMANI

Ortadoğu konusunda uzman olan Ökem, danışmanlıktan önce de Dışişleri'nde Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet vermişti.

Ökem eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışman ekibinde de yer alıyordu.

DIŞİŞLERİ BAKANI DUYURMUŞTU

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İsrail'e Büyükelçi atanmasına ilişkin 4 gün önce, "İki ülke makamlarının karşılıklı olarak Büyükelçi atanmasına yönelik sürdürdükleri çalışmanın da kısa zamanda tamamlanması öngörülmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara