Dolar

42,5068

Euro

49,5389

Altın

5.804,83

Bist

11.007,37

Halep'te katliam:Kadın ve çocuklar diri diri yakıldı, erkekler kurşuna dizildi

Suriye'nin kuzeyindeki doğu Halep bölgesinde Esed rejimi ve İran komutasındaki Şii milisler ele geçirdikleri semtlerde sivillere yönelik katliamlara girişti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 00:35:40

Halep'te katliam:Kadın ve çocuklar diri diri yakıldı, erkekler kurşuna dizildi

AA'nın haberine göre; AA muhabirinin katliamın yaşandığı bölgedeki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İran destekli Şii milis güçler, Halep'in doğu kesimlerinde kontrolünü ele geçirdikleri Firdevs ve Kellese semtlerinde çok sayıda sivili öldürdü.

Görgü tanığı Mahmud Şeyh, Şii milislerin 4 kadınla 9 çocuğu diri diri yaktığını, 67 erkeği de kurşuna dizdiğini aktardı.

Şeyh, AA muhabirine açıklama yaparken, "Adımı kimliği gizlemeye gerek yok. Korkacağımız bir şey kalmadı. Biz de öleceğiz zaten" ifadelerini kullandı.

Esed rejimi ve destekçilerinin son saldırılarıyla muhalifler, kontrollerindeki Şeyh Said, Firdevs, Hamdudu ve Salihin bölgelerinden çekilmek zorunda kalmıştı. Muhaliflerin kontrol ettiği alan 8,6 kilometrekareye düşerken, bazı siviller rejimin ele geçirdiği bölgelerde kalmıştı. Rejim kuşatmasındaki 8,6 kilometrekarelik bölgede yaklaşık yüz bin sivil bulunuyor.

Şİİ MİLİSLER SİVİLLERİN TAHLİYESİNİ ENGELLİYOR

Halepli muhalif silahlı gruplar, geçen hafta 5 günlük acil insani ateşkes ilan edilmesini ve acil tedavi gerektiren hastaların Birleşmiş Milletler gözetiminde tahliye edilmesini istemişti. Muhalifler, kentten ayrılmak isteyen sivillerin Halep'in kuzey kırsalına göçüne izin verilmesini talep etmişti.

Siviller, rejim bölgesine geçtiklerinde can güvenliği sağlanması, erkeklerin gözaltına ya da zorla rejim ordusuna alınmamaları, güvenli bölgelere gitmelerine izin verilmesi ve aile fertlerinin birbirlerinden koparılmaması gibi temel güvenceler bekliyordu.

Rusya'nın cuma günkü "sivillerin tahliyesi amacıyla rejimin saldırılara ara verdiği" açıklamasına rağmen İran komutasındaki Şii milisler sivillerin tahliyesini engelliyor.

Esed rejimi ve Şii milisler, 4,5 aydır kuşatma altında tuttukları doğu Halep'teki sivilleri 15 Kasım'dan bu yana havadan ve karadan vurarak 991 sivili öldürdü, binlercesini yaraladı.

halep
geçen yıl cizrede aşk bodrumda yaşanır sözcugunu hatırlayan var mı? allah hiç bir yerde sivillerin hakkını bırakmassın
..
Ellerini kollarini biz bagladik ve dusmana teslim ettik. Sonra vahvah eyvah? Halep ehli sunnet yok etti umursamayarak yakti bitirdi. Evet nasrettin hocanin dedigi gibi hirsizin hic mi sucu yok diyecek olanlara. Tedbir al sonra Allaha sigin. Deveyi bagla sonra Allaha emanet et!
Serpil
Küfür tekmillettir asla dost olmaz allah hepsini kahhar ismi şerifiyle kahreylesin amin amin amin
..
Adamlara halepte kalin cikmayin orasi sizin ehli sunnetin babalarinizin dedelerinizin mirasi deniyordu. Kacanlara hain deniyordu. Fakat sia esed ve ruslar gun gun yaklasti cemberi daralti. Bizler ora sizin dayanin vatana sahip cikin dedik. Gelenlere korkak gozuyle baktik. Hicbir yardim yapilmadi denilenecek kadar umursanmadi, sozde kalben yanlarindaydik. Madem yardim etmiyecektik madem destek verilmiyecekti. Neden ummet bos vaadlerde bulundu neden akil yurutulmedi. Simdi yakilan cocuklarin hesabini kim verecek tecavuze ugrayan bayanlarin, bogazlanan erkeklerin hesabini kim verecek.
Gokce
RABBİM bu zalimleri KAHHAR isminin azametiyle kahreyle amin.
Serhat
Şimdi diyoruz ki yahudi, vallahi bu zulmü yahudi müslümana yapmamıştır. Allah şu mezhep sapıklarını kahreylesinnn parça parça olasınız inşallah. İnsan bir hayvana bile bu zulmü yapamamalı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

ASELSAN'ın imha senaryosu: GÖKSUR'un görüntüleri paylaşıldı

Haber Ara