Dolar

32,4778

Euro

34,8255

Altın

2.427,75

Bist

10.045,74

'Beyaz gecelerde oruç tutanlar'

Guardian gazetesinde bugün Ramazan'ın ilk günü nedeniyle beyaz gecelerde oruç tutan kişilerle ilgili bir yazı yer alıyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 10:25:59

'Beyaz gecelerde oruç tutanlar'

Gazete, Rusya'nın St. Petersburg ve diğer kuzey şehirlerinde Haziran ayında güneşin neredeyse hiç batmadığını yazıyor. "Beyaz geceler" olarak anılan bu dönemde geceye en yakın durumun birkaç saat süren gün batımı olduğu belirtiliyor.

Haberde 1 milyon nüfuslu St. Petersburg'un beyaz gecelerden en fazla etkilenen şehir olduğu kaydediliyor. ve bunun Müslüman nüfus için zorlayıcı olduğu ifade ediliyor.

Haber şöyle devam ediyor:

"St. Petersburg'daki bazı İslami yetkililer, uzun süren gündüzlerin inançlarını sınayan bir durumdan ibaret olduğunu söylüyor. St. Petersburg ve Kuzeybatı Bölgesel Müslüman Maneviyat Merkezi'nden ismini vermek istemeyen bir yetkili 'St. Petersburg'da Müslümanlar bunu bir test olarak görüyor. Oruç tutan Müslümanlar 21-22 saat hiçbir şey yemeyecekler, yemek ve içmek için yalnızca 3 saat zamanları olacak' diyor."

"Bazı İslami kaynaklar ise, bu kadar kuzeyde yaşayan Müslümanların Mekke ya da en yakındaki Müslüman şehrinin saatlerine göre oruç tutabileceğini öngörüyor."

Haber Ara