Dolar

32,2788

Euro

34,7833

Altın

2.394,68

Bist

10.276,88

Baas rejiminden insani yardım konvoyuna engel

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Suriye'de 2012 yılından beri yardım gönderilemeyen Darayya'ya ulaşan yardım konvoyunun girişine izin verilmediğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 08:53:24

Baas rejiminden insani yardım konvoyuna engel

Esed rejiminin kuşatması altındaki Suriye'nin Darayya bölgesine 2012 yılından bu yana ilk defa gönderilen insani yardım konvoyu, rejim tarafından geri döndürüldü.

DüN YOLA ÇIKMIŞTI

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Suriye Kızılayı ve BM'ye ait insani yardım malzemesi yüklü beş kamyon bugün Daraya'ya gitmek için yola çıkmıştı.

KONVOY GERİ GÖNDERİLDİ

ICRC'den yapılan açıklamaya göre Suriye rejimi, Darayya dışına ulaşan yardım konvoyunun girişine izin vermedi ve konvoy geri gönderildi.

YARDIM TEMSILCİSİ: "TRAJİK BİR DURUM"

ICRC Suriye Temsilcisi Marianne Gasser, "Maalesef girişimimiz engellendi ve geri dönmek zorunda kaldık. Getirdiğimiz en temel yardım malzemelerinin girişinin engellenmesi trajik" ifadesini kullandı.

KONU PROTESTO EDİLDİ

Konuyu protesto eden Suriyeliler ellerinde "Aç karnına ilaç bir işimize yaramaz. Önce yiyecek sonra ilaç yardımı gönderin" yazılı pankartlar taşıdılar.

051216darayya1

BEBEK MAMASI, TIBBİ MALZEME...

Örgüt, Daraya'ya ulaştırılmak istenen fakat engellenen yardım malzemeleri arasında bebek maması, yiyecek, tıbbi malzeme ve okul gereçleri bulunduğunu açıkladı.

Haber Ara