Dolar

32,4142

Euro

34,8162

Altın

2.401,46

Bist

10.208,65

ABD'den PYD'nin federasyon girişimine açıklama!

ABD Dışişleri Bakanlığı, PYD'nin Suriye'de federasyon kurma girişimi konusunda açıklama yaptı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-06 01:07:36

ABD'den PYD'nin federasyon girişimine açıklama!

PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde kontrolünde tuttuğu bölgelerde federasyon kurma isteğini desteklemediklerini açıklayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunduklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında PYD'nin Suriye'de federasyon kurulmasına ilişkin bu hafta sonu düzenlemeyi planladığı konferansa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toner, Suriye'nin geleceğine Suriye halkı tarafından karar verilmesi gerektiğini belirterek, ülkenin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladı. BMGK'nın 2254 no'lu kararı gereğince Suriye'nin geleceğine ilişkin kararların Suriye halkı tarafından alınmasını desteklediklerini söyleyen Toner, "BMGK'nın bu kararı Cenevre Bildirisi'ne bağlı olarak Suriye'nin geleceğinin Suriye halkı tarafından tayin edilmesini öngörüyor. Daha açık bir şekilde anlatmak gerekirse, biz Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasını ve Suriye'de bütün grupları kapsayan demokratik bir yapının sağlanmasını destekliyoruz" dedi. Suriye'deki bütün tarafların BM kararları bağlamında birlikte çalışması gerektiğini kaydeden Toner, "Herhangi bir grubun kalkıp kendi sınırlarını ve sistemini fiili bir durum yaratarak sağlamasını istemiyoruz" diye konuştu.

Haber Ara