Dolar

32,2638

Euro

34,7617

Altın

2.402,21

Bist

10.157,59

Nasrallah: İsrail askerlerinin zihin sağlığı bozuk

Lübnan Hizbullah Hareketi’nin Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun halihazırdaki yeteneklerine rağmen yenilmekten kaçamayacağını açıkladı. Buna sebep olarak binlerce İsrail askerinin zihin sağlığının bozuk olmasını gösterdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-27 15:50:16

Nasrallah: İsrail askerlerinin zihin sağlığı bozuk

Televizyon aracılığıyla Beyrut'tan izleyicilere seslenen Nasrallah, İsrail'in silahlarını oldukça geliştirmesine, en gelişmiş füzelerine ve askeri donanımına rağmen muhtemel bir askeri çarpışmada yenilmekten kaçamayacağını belirtti.

Nasrallah, “İsrail ordusu yeni nesil askerleri yetiştirmekte yetersiz çünkü askere çağrılanların savaşma motivasyonu yok. İsrail medya raporlarına göre 44 bin İsrail askeri geçtiğimiz yıl psikiyatristlerden yardım istedi. İsrail askeri personelindeki yenilgi duygusunu değiştiremez” diye ekledi.

Lübnan gençliğinin IŞİD'e karşı sınırda verdiği mücadelelerde ispatladığı üstün cesaretini de övdü. “yabancı medya organları milletimizi şehitlerimizin sayısını abartarak korkutmaya çalışıyor ancak insanımızı sindirmeye çalışacağını sananlar yanılıyor. Sınırlarımızı Lübnan ordusu ve direnişçilerin süregelen çabaları sayesinde tamamen özgürleştirdik” diye konuştu.

Amerika'nın Orta doğu'da bölge ülkelerinin menfaatlerini hiçbir şekilde dikkate almadığını belirten Nasrallah, Amerika'nın bu ülkeleri müttefik değil sadece amaçlarına ulaşmada araç olarak gördüğünü de ifade etti.

Haber Ara