Dolar

32,2669

Euro

35,0660

Altın

2.475,31

Bist

10.483,60

Endonezya Densus 88 için yeni personel alımı yapacak

Endonezya, Terörle Mücadele konusunda 600 personel daha istihdam edecek.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-29 15:55:36

Endonezya Densus 88 için yeni personel alımı yapacak

TIMETURK | ÇEVİRİ

Reuters'in haberine göre Endonezya terörle mücadele polisine 600 personel daha eklenecek. Dünyanın en büyük Müslüman ağırlıklı ülkesi olan Endonezya'da bu yol ile IŞİD ağını kontrol etmek ve terör saldırılarını engellemek hedefleniyor. Endonezya Ulusal Emniyet Genel Müdürü Tito Karnavian, “IŞİD Ağı Endonezya'da ve Güney Asya'da kaldığı sürece terörist ağını daha yakından izleyeceğiz” dedi.

ÖZEL BİR SALDIRI İHBARI ALMADIK

Haberde, Endonezya'nın son yıllarda yurt içinde gelişen bir militanlaşma faaliyetiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Fakat Karnavian, alınan önlemlerin halihazırda özel bir terörist tehdide karşı alınmadığı örgütün dünya çapındaki faaliyetleri nedeniyle olduğunu belirtti. 

Karnavian,ayrıca ilave personelin IŞİD örgütlerinin yuvalanmasından şüphelenen yerlerde konuşlandırılacağını belirtti.

 

ÇOĞU IŞİD'Lİ GERİ DÖNMÜŞ OLABİLİR

Yüzlerce Endonezyalı'nın Suriye'ye gidip örgüte katıldığına inanılıyor. Fakat yaşanan toprak kayıpları nedeniyle çoğunun ülkelerine geri döndüğü söyleniyor. 

ENDONEZYA'NIN TERÖR KARŞITI BİRİMİ: DENSUS 88

Ülkede terör karşıtı birimin 2003 yılında kurulduğu, başlangıçta ise Avustralya ve Amerika tarafından eğitildiği, fonlandığı ve donatıldığı haberde aktarılan bir diğer bilgi.

IŞİD'le bağlantılı olduğu öne sürülen Endonezyalılar 2016 yılında başkent Jakarta'da 4 kişinin öldüğü bir patlama gerçekleştirmişti. Densus 88 olarak bilinen terör karşıtı birimin ise bu yıl çok sayıda saldırıyı önlediği ve birçok şüpheliyi tutukladığı da haberde yer alıyor.

 

Haber Ara