TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile 11 Eylül 2016 günü anlık istihbarat değerlendirmelerine istinaden icra edilen hava harekatları ile Irak kuzeyinde; Avaşin/Basyan bölgesinde tespit edilen PKK'ya ait 2 dinamik hedefin 09.40-09.50 saatleri arasında hava taarruzuyla ateş altına alındığı belirtilerek havadan yapılan ilk tespitte 9 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
Avaşin/Basyan bölgesinde tespit edilen PKK'ya ait bir dinamik hedefin ise 13.18-13.20 saatleri arasında hava taarruzuyla ateş altına alındığı kaydedilerek havadan yapılan ilk tespitte 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiği ifade edildi.
Kandil bölgesinde tespit edilen bir Doçka mevziinin 13.36-13.44 saatleri arasında yapılan hava taarruzu ile mevzide bulunan teröristlerle birlikte imha edildiği vurgulanarak etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili şu anda net bir sayı verilemediği belirtildi.
Avaşin/Basyan bölgesinde tespit edilen PKK'ya ait bir silah mevziinin de yapılan hava taarruzuyla 14.07'de imha edildiği ve 1 PKK üyesinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri ifade edildi.
Kuzey Irak’a hava harekatı: 13 PKK’lı öldürüldü
Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları bugün Kuzey Irak’ta 4 ayrı hava harekatı düzenleyerek 13’ten fazla PKK’lı öldürüldü.
10 Yıl Önce Güncellendi
2016-09-11 16:34:23
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER
Haber Ara
Yorum Yap