Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Kop Dağları milli park oldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapılan çalışmalar sonucunda Kop Dağları Türkiye'nin 42. milli parkı ilan edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-18 14:23:49

Kop Dağları milli park oldu

AA'nın haberine göre; Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkedeki milli ve milletlerarası düzeyde öneme teşkil eden, kültürel ve rekreasyonel değerlere sahip alanların, bakanlık tarafından milli park olarak ilan edilmek üzere tespit edilerek, Bakanlar Kuruluna sunulduğu belirtildi.

TÜRKİYE'NİN 42. MİLLİ PARKI: KOP DAĞLARI

Osmanlı-Rus Harbi sırasında önemli cephelerinden biri olan ve aradan geçen yıllara rağmen dönemin izlerini taşıyan Çoruh Cephesi'nin yer aldığı Kop Dağları, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen çalışma sonucu Bakanlar Kurulun tarafından Türkiye'nin 42. milli parkı olarak ilan edildi.

Konuyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülkenin 42. milli parkının hayırlı olması temennisinde bulunduğu belirtildi. Açıklamada Eroğlu'nun, şu ifadelerine yer verildi:

''42. MİLLİ PARKIMIZ MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN''

"Kop Dağları'nın milli park ilan edilmesi yakın harp tarihimiz açısından oldukça önemliydi. Burada cereyan eden harp izlerinin korunarak gelecek nesillere intikal ettirilmesi için bir çalışma gerçekleştirdik. Kop Dağları'nın milli park olarak ilan edilmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere bütün hükümet üyelerimize teşekkür ederim. Ülkemizin 42. milli parkı milletimize hayırlı olsun."

 

Haber Ara