Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İranlılar nevruz tatilinde Türkiye'ye akın etti

İran'daki 13 günlük nevruz tatilini Türkiye'de değerlendirmek isteyen çok sayıda turistin Van'a akın etmesi, ekonomik durgunluk yaşayan esnafın yüzünü güldürdü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-24 13:04:08

İranlılar nevruz tatilinde Türkiye'ye akın etti

Nevruz tatilini fırsat bilen çok sayıda İranlı, ülkeleriyle en uzun sınıra sahipVan'a akın etti.

AA'nın haberine göre; Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan, nevruz tatili boyunca günlük yaklaşık 2 bin 700 İranlının geçiş işlemi yapıldı. Yoğunluk nedeniyle sınır kapısında gişe sayısı 2'den 6'ya çıkarıldı.

Caddeler Tahran'ı andırıyor

Van'daki alışveriş festivaline denk gelen nevruz tatili, Farsça duyurularla ürünlerini tanıtan esnafın da yüzünü güldürdü. Kentin en işlek caddelerinde İranlı turistlerin dikkatini çekmek için asılan afişler ve yaşanan yoğunluk, "Van, Tahran'ı andırıyor" yorumuna neden oldu.

İranlı Sahar Nikookar, alışveriş yapmayı çok sevdiğini ifade ederek, "Burada eğlence ve alışveriş mekanlarında çok güzel zaman geçiriyoruz" dedi.

Majgan ve Amir Moseferi çifti de insanların çok sıcakkanlı olduğunu, yeni açılan alışveriş merkezleriyle kentin cazip hale geldiğini söyledi.

Otellerde doluluk yüzde 90'a çıktı

Turistlerin konaklama için Van'ı tercih etmesi, otellerdeki doluluk oranını da artırdı. Bir süre öncesine kadar yüzde 10 kapasiteyle çalışan otellerde doluluk oranı yüzde 90'a yükseldi.

Haber Ara