Dolar

32,5587

Euro

34,9370

Altın

2.442,78

Bist

9.716,77

Türkiye’ye değer katan uygulamalar

Sektöründe 25 yıldır hizmet veren Turkcell, gerçekleştirdiği hizmet ihracatıyla katma değer oluşturuyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-16 22:32:51

Türkiye’ye değer katan uygulamalar

Dünyanın ilk dijital operatörü unvanına sahip olan Turkcell, sunduğu iletişim servislerinin yanı sıra ürettiği ve geliştirdiği dijital uygulamalarla da hayatın içinde olmaya devam ediyor.

Telekom sektörünün artık sadece ses ve SMS'ten ibaret olmadığını vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, fiziksel yatırımlarının olmadığı ülkelerde bile müşterilerinin var olduğunu belirterek, sayıları 22'yi bulan dijital servislerinin büyük bir kısmının 38 ülkeye (operatöre) hizmet olarak sunulduğunu kaydetti. Dijital servis ihracatına dahil olan hizmetleri sürekli geliştirdiklerini dile getiren Murat Erkan, “Turkcell'in Türk mühendis ve yazılımcılar tarafından geliştirilen arama motoru, e-posta hizmetleri, anlık mesajlaşma, TV ve müzik platformları gibi yerli uygulamaları büyük ilgi gördü. Sayıları bini bulan AR-GE mühendislerimiz yerli uygulamalar geliştiriyor. Bu uygulamalarla ilgili farklı ülkelerdeki telekomünikasyon şirketleriyle de iş birlikleri yapıyoruz. Servis gelirleriyle hem gücümüze güç katıyoruz hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz'' diye konuştu.

İşte milyonların hayatını kolaylaştıran dijital hizmetler

Tamamı Türk mühendis ve yazılımcılar tarafından geliştirilen uygulamalara imza atan Turkcell, anlık mesajlaşma, arama motoru, TV ve müzik platformlarının yer aldığı dijital servisleriyle kullanıcıların hayatını kolaylaştırırken, Türkiye'nin dijital dönüşümünde de önemli rol oynuyor. Türkiye'deki operatörlerin en çok ilgi gösterdiği uygulamalar Bip, Tv+, Fizy, Lifebox, Dergilik ve Yaani olurken, 40'a yakın ülkede de ilgi gören uygulamalar ise Lifebox, Fizy ve Tvplus şeklinde sıralanıyor.

-BiP: Türkiye'nin en çok indirilen yerli uygulaması olan BiP, bir iletişim ve yaşam platformu. BiP, çeviri özelliği sayesinde her dilde mesajlaşmayı mümkün kılıyor. Kullanıcılar arasında mesajlaşmadan çok daha fazlasını sunan uygulama üzerinden hızlı ve güvenli para transferi yapabiliyor, her zevke hitap eden kanallar ile eğlenceli dakikalar geçirebiliyorsunuz. Uygulamaya yeni eklenen acil durum butonuyla deprem ve kaza gibi olağanüstü durumlarda konum ve mesajı, önceden belirlediğiniz kişilerle otomatik olarak paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca belirleyeceğiniz 10 numaraya bir kriz ya da problemli bir durumda güvende olup olmadığınıza dair “Güvendeyim”, “Acil bir durum var” gibi bir bilgi aktarımı yapabiliyorsunuz.

-fizy: Müzikseverlerin istedikleri an ve istedikleri yerde, akıllarına gelen şarkıyı dinleyebilecekleri bir diğer yerli uygulama da fizy. Uygulama binlerce yerli ve yabancı sanatçının şarkılarına yer vermesinin yanı sıra; dinleyicinin işini kolaylaştırarak birbirinden farklı tarzlarda oluşturulmuş hazır müzik listeleri sunuyor. Ayrıca popüler radyo kanallarının yanı sıra; bazen sadece dinlemek değil, izlemek de istediğinizde sevdiğiniz sanatçıların konserlerine ve video kliplerine ulaşabiliyorsunuz.

-TV+: Türkiye'nin en çok izlenen dijital televizyon platformu TV+, 5 binden fazla film, dizi, çizgi film ve belgesellerle her yaştan izleyiciye hitap ediyor. Zengin içeriğiyle televizyon izleme deneyimini değiştiren uygulamayı istediğiniz yerden ve cihazdan kullanmanız mümkün. 4 milyon kişinin mobilden, 700 bin kişinin evden abone olduğu TV+, dünyanın en önemli futbol liglerini, NBA, büyük tenis turnuvalarını yayınlıyor. 150'den fazla TV kanalının yanı sıra dünyanın dikkat çeken yapımlarına da yer verdiği özel içeriklerini sunmaya başladı. Türkiye'de sadece TV+'da yayınlanan “Wild District”in ardından “Victor Lessard” ve “The Son”ı izleyiciyle buluşturan platform, dünyanın farklı coğrafyalarına odaklanan Türk belgesel “Saklı Dünyalar – Stories of the Hidden Worlds”ı da yayınlamaya başladı.

-Dergilik: Okuyucu alışkanlıkları ve zevklerinin dikkate alınarak oluşturulduğu zengin bir dergi ve gazete içeriğine sahip olan Dergilik, Türkiye'nin en çok takip edilen dijital yayıncılık platformu. Şimdiye dek 200 milyonun üzerinde yayının okunduğu platformda yerli, yabancı, haftalık ve aylık dergilerin yanı sıra yerel ve ulusal gazeteleri okumak mümkün. Türkiye'nin en çok takip edilen ve sevilen dergilerinin yer aldığı platform, kullanıcılarının alışkanlıklarını yakından takip ederek onlara Mizah Paketi gibi özel alternatifler hazırlıyor. Yakın zamanda “Kadın” ve “İş Dünyası” gibi kategorilerde de oluşturulacak paketler okurların beğenisine sunulacak.

-Yaani: Yerli arama motoru Yaani sayesinde Türkiye, kendi arama motoruna sahip ülkeler arasına girdi. 2017 yılının Ekim ayında kullanıma sunulan uygulamanın 2 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Yaani, Türkiye'nin verisinin Türkiye'de kalması adına yapılmış önemli bir uygulama. Kullanıcılar arama yaptıkça Yaani öğrenmeye devam ediyor ve her an kendini geliştiriyor. Böylece her arama bir öncekinden daha iyi bir sonuçla karşımıza çıkıyor. Yaani'nin en önemli özelliklerinden biri, anadilinin Türkçe olması. Bu da Türkçe aramalarda, sonuçların daha doğru olmasını sağlıyor

-lifebox: Son yılların en önemli ihtiyaçlarından biri de, telefonlardaki fotoğraf, video vb. dataların saklanması diyebiliriz. Bu ihtiyaca yönelik bir uygulama olan lifebox, sunduğu yüksek kapasite hafıza ile güvenli bir şekilde tüm bilgilerin saklanmasını sağlıyor.

-UpCall: Rehberinizde kayıtlı olmayan numaraların kime ait olduğunu öğrenmeniz için tasarlanmış bir uygulama. Turkcell tarafından yasal izinler çerçevesinde numara kayıtlı olmasa da çağrıların kime veya hangi kuruma ait olduğunu görebiliyorsunuz.

-GNÇ: 26 yaşın altında tüm operatör kullanıcılarının faydalanabildiği GNÇ, gençlere eğlenceli etkinlikler, sürpriz GB hediyeli oyunlar, Turkcell Akademi'de eğitim içerikleri, İngilizce eğitim modülü, sınavlara yönelik hazırlıkların bulunduğu zengin içerikler sunuyor.

-Paycell: Yeni nesil dijital ödeme platformu olan Paycell, banka hesabı olmadan da finansal hizmetlere erişebilmeyi sağlayan bir uygulama. Kullanıcılar oturduğu yerden hızlı ve güvenli bir şekilde farklı finansal işlemler yapabiliyor.

-Kopilot: Sürüş güvenliğini amaçlayan Kopilot ile kullanıcılar, araç performansı ve sürüş deneyimiyle ilgili bilgileri gerçek zamanlı takip edebiliyor. Böylece yolculuk ve performans değerlerinizi gözlemleyebiliyor, daha güvenli ve ekonomik bir sürüş deneyimi elde edebiliyorsunuz.

-Dijital Operatör: Uygulama, Turkcell kullanıcılarına “Mağaza”, “İşlem Merkezi” ve “Yardım” kategorileriyle dijital çözümler sunuyor.

-Hayal Ortağım: Navigasyon hizmeti ile görme engellilerin sosyal hayata aktif katılımını sağlayan uygulama, aynı zamanda vizyon filmlerinin sesli betimleme ile izlenebilmesini sağlıyor.

-Merhaba Umut: Suriyelilerin Türkçe öğrenmek, iletişim ve bilgiye kolay erişme konusundaki ihtiyaçlarına cevap vermek için hazırlanan uygulama, adaptasyon sürecini hızlandırıyor.

-İşaret Dilim: İşitme engelli bireylerin kişisel gelişimlerine destek olmayı amaçlayan uygulama sayesinde bireyler, işaret dili bilmeyenlerle iletişim sağlayabiliyor.

-Arıkovanı: Bir ihtiyaca yanıt veren veya bir sorunu çözen teknolojik projelerin, erken aşamada kitle fonlaması yöntemiyle buluşmasını sağlayan bir platform.

-Turkcell Akademi: Kullanıcıların kendilerini geliştirebilmelerine yönelik liderlik, kişisel gelişim, pazarlama, İngilizce gibi alanlarda eğitimler içeren uygulamada yüzlerce içerik bulunuyor.

-Akıllı Faks: Mobil cihaz, web ve e-posta üzerinden faks çekip alabilmeyi ve arşivleyebilmeyi sağlayan uygulama sayesinde dilediğiniz yerden faks çekebilirsiniz.

-Filiz: Çiftçilerin hayatını kolaylaştıran Filiz, tarlaya gitmeye gerek kalmadan hayvan ve bitkilerin ihtiyaçlarını cep telefonundan takip etmeyi sağlıyor.

-Goller Cepte: Spor tutkunlarının tüm maçların canlı skor ve takım uygulamaları, özel videolar ve flaş haberlerini takip edeceği bir platform.

-Supercam: Ev ya da iş yerinizi takip etmenizi sağlayan Supercam ile buluta kayıt sistemiyle geriye dönük kayıtlarınıza ulaşabiliyorsunuz.

Haber Ara