Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Eğitimci yazar Dursun Ali Taşçı vefat etti

Bir süre önce ameliyat olan Rize'nin sevilen eğitimcilerinden Dursun Ali Taşçı, ameliyat sonrasında entübe edilmişti. 69 yaşındaki Taşçı, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-25 19:18:51

Eğitimci yazar Dursun Ali Taşçı vefat etti

Geçirdiği rahatsızlık sonucu bir süre yoğun bakımda tedavi gören ancak hayata döndürülemeyen 69 yaşındaki Taşçı İstanbul Marmara İlahiyat Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Rize Pazar'a getirilecek.

Taşçı'nın cenazesi yarın Cuma namazına müteakip Marmara İlahiyat Camii'nde kılınıp memleketi Rize'nin Pazar ilçesinde Pazar sahil camisinden kaldırılıp aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Dursun Ali Taşçı kimdir?

1955 yılında Rize, Pazar'da doğan Dursun Ali Taşçı Türkçe/Edebiyat öğretmeni olarak 1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fransa'da Türkçe öğretmeni olarak görevlendirildi ve orada altı yıl kaldı. Öğretmenlik mesleğinin yanında bir süre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak İl Müdürlüğü görevinde bulundu. Bir süre Rize'de bir özel okulda öğretmenlik yaptı.

Yazarlık hayatı okul yıllarında başladı. İlk yazısı, 1974 yılında bir ulusal gazete köşesinde yayınlandı. Edebiyat, sanat, eğitim ve düşünce yazıları yazdı, yazıyor. Ulusal bir gazetede sekiz yıl köşe yazarlığı yaptı. Bir internet sitesinde köşe yazılarına devam etmektedir. Fıtratın Aşk Çağrısı ve Uygarlığa Aşkla Direnmek adlı kitapları vardır.

Evli ve üç çocuk babası Olan Taşçı,Milli Eğitim Bakanlığı'nda Bakanlık Müşaviriliğinden emekli olmuştu.

gazeterize.com

Haber Ara