Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Rus korosunun Türkiye'deki konserlerine tepki

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Rus Kızıl Ordu Korosu'nun, Kırım Tatarları ve Çerkeslerin topraklarından sürgün edilişinin yıl dönümünde Türkiye'de düzenleyeceği konsere tepki gösterdi.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-25 19:31:37

Yalçın Topçu, Rus Kızıl Ordu Korosu'nun 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve 21 Mayıs 1864 Büyük Kafkasya Sürgünü yıl dönümünde yapacağı Türkiye turnesine tepki gösterdi. Topçu, "Soydaşlarımızın dramı bizim yıllardır takip ettiğimiz davamızdır." dedi.

Kırım Haber Ajansı'nın haberinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun, Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye'de vereceği konsere ilişkin şu açıklamasına yer verildi:

“Büyük yas günü olduğu günlerde buraya davet edilmesi insani değildir. Dünya'da her şey ticaret değildir bir kere. 21'inde Çerkes sürgünü var. Bizim Çerkes gelinlerimiz, damatlarımız nenelerinden ve dedelerinden öğrenmişlerdir. Karadeniz'den çıkan balığı yemezler. Çünkü o sürgünde diri diri çocuklarını Karadeniz'e attığı söylenir. Kırım Tatarı soydaşlarımızın çilesi daha dün gibidir. Kırım Tatarı soydaşlarımızın milli lideri, Türk dünyasının büyük evladı Kırımoğlu Özbekistan'a sürgün edilirken daha ana kucağında ve 6 aylık. Türkiye'deki hemen hemen nüfusumuzun büyük bir yekununu temsil eden bu kökenden vatandaşlarımız, kardeşlerimiz ve onların evinde bu yas günleri devamlı anılır ve bilinir. Bu organizasyonu yapanların, bu hassasiyetleri gözetmemesi gerçekten kabul edilir değil. İnşaallah duyarlılıklarımız daha çok artar. Çünkü biz birbirimize sahip olmazsak kim sahip olacak? Biz yasımızı bilmesek kim bizim yasımızı bilir? Bu konuda yapılanı kabul etmek mümkün değil."

Haber Ara