Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Ünlü dondurma markasına 'güvensiz' damgası: 'Yemeyin'

Gıda Standartları Ajansı (FSA) ünlü dondurma markası hakkında 'yemek güvensiz' uyarısı yayınladı. Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle geri çağrıldı.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-25 21:06:55

Ünlü dondurma markasına 'güvensiz' damgası: 'Yemeyin'

Magnum dondurmalarının 'yemek güvensiz' olabileceği yönünde bir uyarı yayınlandı.

Magnum dondurmaları üreten Unilever, bazı ürünlerini metal içerebileceği gerekçesiyle geri çağırdı. Gıda Standartları Ajansı (FSA), etkilenen ürünlerin Magnum Klasik Dondurma çubukları olduğunu söyledi.

Etkilenen ürünler L3324, L3325, L3326, L3327, L3328 parti kodlarına sahip 3 x 100 ml'lik paketler ve Kasım 2025'in son kullanma tarihli olarak işaret edildi.

FSA, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Bu ürün, yemeyi güvensiz hale getiren metal parçaları içerebilir. Unilever yukarıdaki ürünü geri çağırıyor. Bu ürünü satan tüm perakende mağazalarda satış noktası bildirimleri sergilenecek. Bu bildirimleri müşterilere, bu ürünün neden ürünün geri çağrıldığını ve ürünü satın almaları durumunda ne yapacaklarını onlara anlatın."

Wales Online, "Yukarıdaki ürünü satın aldıysanız onu yemeyin" denilerek destek hattını aramaları tavsiye edildi.

FSA şunları ekledi:

"Bir gıda ürününde satılmaması gerektiği anlamına gelen bir sorun varsa, bu durumda ürün geri çekilebilir (raflardan kaldırılabilir) veya geri çağrılabilir"

Tüketicilere ve yerel yetkililere gıdayla ilgili sorunlar hakkında bilgi vermek için Ürün Geri Çekme Bilgisi Bildirimleri yayınlayan kuruluş olan FSA, bazı durumlarda 'Eylem İçin Gıda Uyarısı' yayınlıyor. Bu da, yerel yetkililere tüketiciler adına gerçekleştirilecek spesifik eylemlerin ayrıntılarını sağlıyor.

gazettelive

Haber Ara