Dolar

32,3395

Euro

35,1094

Altın

2.241,68

Bist

8.872,70

Trump: PKK birçok açıdan IŞİD'den daha kötü

ABD Başkanı Donald Trump, 'Birçok açıdan PKK, terör ve terör tehdidi bakımından muhtemelen IŞİD'den daha kötü' değerlendirmesini yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-16 20:35:12

Trump: PKK birçok açıdan IŞİD'den daha kötü

ABD Başkanı Trump, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile yaptığı ikili görüşmenin ardından Beyaz Saray'da ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Barış Pınarı Harekatı'nın başlatılmasının kendini şaşırtıp şaşırtmadığı sorusuna Trump, "(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın kararı beni şaşırtmadı. Uzun süredir bunu yapmak istiyordu, uzun süredir Suriye sınırına asker yığıyordu" yanıtını verdi.

Suriye'nin kuzeyindeki askerlerini çektiklerini anımsatan Trump, "(Türkiye ve YPG/PKK) uzun süredir savaşıyor. Suriye sınırında da savaşıyorlar. Burası Suriye sınırı. Ben de niye dostumuz olmayan bir ülkenin (Suriye) topraklarını koruduğumuzu soruyorum. Suriye'nin de Kürtlerle ilişkisi var ve onlar (YPG/PKK) melek değil" ifadesini kullandı.

Trump, ABD'nin IŞİD ile de mücadele ettiğine değinerek, "Birçok açıdan PKK, terör ve terör tehdidi bakımından muhtemelen IŞİD'den daha kötü" değerlendirmesinde bulundu.

 

Haber Ara