Dolar

32,5869

Euro

34,7879

Altın

2.412,32

Bist

9.645,02

'Sanayi 4.0'ın en önemli noktası 'devrimci' olması'

UBS Servet Yönetimi Küresel Başekonomisti Donovan:-'4'üncü sanayi devrimi ile ilgili en önemli nokta 'devrimci' karakteri. Sanayi 4.0 ile çalışma şeklimiz, ne iş yaptığımız, nerede çalıştığımız her şey değişecek'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-06 12:33:08

'Sanayi 4.0'ın en önemli noktası 'devrimci' olması'

UBS Servet Yönetimi Küresel Başekonomisti Paul Donovan, 4'üncü sanayi devrimi ile ilgili en önemli noktanın "devrimci" karakteri olduğunu belirterek, "Çalışma şeklimiz, ne iş yaptığımız, nerede çalıştığımız her şey değişecek" dedi.

Türkiye'de İsviçre Ticaret Odası Derneği tarafından Swissotel'de 13'üncü Türkiye İsviçre Ekonomik Forumu düzenlendi.

Türkiye'de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak forumun açılış konuşmasında, ortamın ve talebin sürekli değiştiği bir dünyada, müşterilerin taleplerine yanıt verebilmek için kurumların ve girişimcilerin iş modellerini adapte edebilmelerinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

UBS Servet Yönetimi Küresel Başekonomisti Paul Donovan, 4'üncü sanayi devrimi ile ilgili en önemli noktanın "devrimci" karakteri olduğunu belirterek, "Çalışma şeklimiz, ne iş yaptığımız, nerede çalıştığımız her şey değişecek, 4. sanayi devrimi ile ilgili olarak ilginç olan şey birinci sanayi devriminin sosyal ve ekonomik etkilerini tersine çevirecek olması." değerlendirmesinde bulundu.

Donovan, insanların birbirleriyle etkileşim halinde olmayı sevdiklerini ifade ederek, daha verimli diye tam otomasyona geçilmeyeceğini söyledi.

Gelecekte insanların işlerinde değişikler olacağını ama insanların yerine robotların gelmeyeceğini belirten Donovan, işlerin bazılarının ortadan kalkacağını, yerine yeni işlerin geleceğini kaydetti.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kaleağası ise forumda konuşacakları konuların Türkiye'de gündemin en üstünde yer almadığına ama alması gerektiğine dikkati çekerek, bu konuların belki şuan Türkiye için uzak göründüğünü ama bu konulara yakından bakılması gerektiğini söyledi.

Kaleağası, 21. yüzyılın karmaşıklık yüz yılı olduğunu, ticaretin hala küresel sahneyi şekillendiren önemli bir faktör olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ekonomik hikayesi için iş gücü dünyası olarak şuna güçlü bir şekilde inanıyoruz; Türkiye sürekli Avrupa Birliği ile entegrasyon halinde oldukça, ister yakınlaşma anlamında ister tek pazar kuralları ile olsun, buradaki faydaları görebilir. Öte yandan Asyalı özelliklerinin, dinamizminin, girişimciliğinin, iletişim becerilerinin faydalarını sürebilir. Türkiye her alanda Avrupa'nın Avrasya kapısı olduğu sürece burada başarı hikayesi yazacağımız kesin."

İsviçre Büyük Elçisi Dominique Paravicini de İsviçre'nin Türkiye büyükelçisi olarak 4 ay önce göreve geldiğini anımsatarak, Türkiye'nin dinamiklerini anlama aşamasında olduğunu kaydetti.

Paravicini, bilgi, iletişim teknolojisi ve digital gelişmeler açısından bakıldığında tüm dünyada Endüstri 4.0 denilen bir devrimin yaşandığını belirterek, bilgi alışverişini sağlayabilecek bu platformların ekonomiler arasındaki iş birliğini de artıracağını dile getirdi.

 







Haber Ara