Dolar

32,5336

Euro

34,9417

Altın

2.439,95

Bist

9.716,77

'PYD Astana'da olmayacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra Mevlüt Çavuşoğlu da PYD'nin Astana'ya katılmayacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-28 15:52:19

'PYD Astana'da olmayacak'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Ankara'da bir açıklama yapan Çavuşoğlu "Astana'daki görüşmelerde PYD olmayacak. Terör örgütleri Suriye'deki ateşkesin dışında tutulacak. Türkiye'nin YPG ve DAEŞ'le (IŞİD) mücadelesi sürecek" dedi.

ERDOĞAN DA SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ile ortak basın toplantısında Astana'da yapılacak Suriye görüşmeleri ile ilgili de "Eğer terör örgütleri davet edilecek olursa, buna tabii ki biz sıcak bakmayız" açıklamasında bulundu.

ASTANA ZİRVESİ

Rusya, Türkiye ve İran'ın dışişleri bakanları geçen hafta Moskova'da yaptıkları üçlü toplantıda Suriye'deki iç savaşın sonlandırılması konusunda uzlaşmıştı.

Bu görüşmenin ardından da Rusya, Türkiye, İran ve Suriye temsilcilerinin katılımı ile Kazakistan'ın başkenti Astana'da Suriye'de yeni bir müzakere süreci başlatılmasının kararlaştırıldığı açıklanmıştı. Astana'daki buluşmanın 20 Ocak'ta gerçekleşmesi bekleniyor.

ATEŞKES

Türkiye ile Rusya, Suriye'de taraflara sunacakları genel ateşkes planı önerisinde anlaştı.

Ankara ve Moskova, mutabakat çerçevesinde, ateşkesin çatışan taraflar arasında bu gece yarısı yürürlüğe girmesi için çaba gösterecek.

Bu gece yarısı yürürlüğe girmesi durumunda Astana süreci de başlamış olacak.

MOSKOVA ve ANKARA'DAN ORTAK PYD AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana ile ilgili açıklama yaptığı sırada ABD'nin PYD ve IŞİD dahil bir çok terör örgütüne destek verdiğini, Fırat Kalkanı Harekatı'na destek vermediğini belirtmişti. ABD'den Dışişleri Sözcüsü Yardımcısı Mark Toner bu sözlere "Gülünç!" karşılığını vermişti. Bunun arıdnan Twitter hesbaından açıklama yapan Rusya parlementosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, "Erdoğan haklı. ABD'nin terör örgütlerini desteklediğini gösteren birçok şey var. Dışişleri Bakanlığı'nın apaçık olan bu durumun aksini iddia etme çabası saçma" dedi.

ATEŞKES NELERİ KAPSIYOR? (AYRINTILARI İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

427525

Haber Ara