Dolar

32,3784

Euro

34,7278

Altın

2.432,91

Bist

9.984,70

Oligarşi'nin yeni şifresi: Beyefendi böyle istiyor

Erdoğan daha önce de dile getirdiği 'Kendi adını kullananlara' sert ifadelerle yüklenerek bu durumun bürokratik oligarşinin yeni bir şifresi haline geldiğini vurguladı. 'Aracıya ihtiyacım yok' ifadelerini kullanan Erdoğan, 'Ben bir bürokratımı aramıyorsam babamın oğlu olsa kapıdan geri koyun' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-28 12:31:41

Oligarşi'nin yeni şifresi: Beyefendi böyle istiyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bürokrasi başta olmak üzere pek çok yerde, nerede işinin altından kalkamayan, nerede tembellik yapan, nerede sorumluluğunun yükünü taşıyamayan biri varsa, hemen şu tarz ifadelerle işin içinden sıyrılmaya çalışıyor: 'Beyefendi böyle istiyor' veya 'Cumhurbaşkanımız böyle istiyor' veya 'Külliye böyle istiyor' Bu yöntemin, basit bir bir bürokratik işlemden, herhangi bir yatırımın detayları ile ilgili tercihlere, ömrümde hiç görmediğim, tanışmadığım insanların taltifi veya tasfiyesine kadar her konuda kullanıldığı anlaşılıyor

KİMSEYİ ARACI KILMAM KENDİM BİZZAT YAPARIM

Benim ağzımdan böyle bir söz var mı? Daha önce medyada benim adıma ahkam kesenlerle ilgili rahatsızlığımı belirtmiştim. Tüm milletime sesleniyorum; eğer ben birisine bir şey söyleyeceksem, kimseyi aracı kılmam, bunu bizzat kendim yaparım."

Bana göre bu tavır, yani, 'Beyefendi, Cumhurbaşkanı böyle istiyor' sözü, adeta bürokratik oligarşinin yeni bir şifresi haline dönüşmüştür. Sorun çözme makamında olduğu halde sürekli şikayet eden, suçu başkalarına atan, özellikle de bizi bahane ederek kendini kurtarmaya, temize çıkarmaya çalışan herkes, benim gözümde başarısız biridir

Hiçbir bakanlıkta, hiçbir kurumda, hiçbir teşkilatımızda şahsımın adı kullanılarak herhangi bir sürecin tıkanmasına, kurallar, kaideler dışında iş yapılmasına rıza gösteremem. Bu benim en yakınım da olsa lütfen bizzat ben bir bakanımı veya bir bürokratı aramıyorsam babamın oğlu olsa kapıdan geri koysun."

Haber Ara