Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kerry'den Taliban'a barış mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, 'Taliban barış sürecine katılsın' mesajını verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-09 22:17:48

Kerry'den Taliban'a barış mesajı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Afganistan ziyaretinde Devlet Başkanı Eşref Gani ve İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ile görüştü. Kerry, Taliban'a barış sürecine katılma mesajı verdiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Gani ile ortak basın toplantısı düzenleyen Kerry, Afganistan'da ulusal birlik hükümetinin 5 yıl görev yapacağını vurguladı.

Kerry, "Ulusal birlik hükümetin görev süresi 5 yıldır. Ulusal birlik hükümetin kurulması için (Eylül 2014'te) imzalanan anlaşmada, 2 sene sonra icra heyeti başkanlığını, başbakanlık ile değiştirmek için halk meclisinin (Loya Cirge) kurulması belirtilmişti ama halk meclisinin kurulması, birlik hükümetinin sona ermesi anlamına gelmiyor." dedi.

Kerry, Gani ve Abdullah'ın halk meclisini uygun bir zamanda kurup icra heyeti başkanlığını başbakanlık ile değiştirmek için halka fırsat sunacağından emin olduğunu ifade etti.

"TALİBAN BARIŞ SÜRECİNE KATILSIN"

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Taliban'ı barış sürecine katılmaya davet ederek, ülkedeki şiddete konuşarak son vermelerini talep etti.

Kerry, ülkesinin Afgan ordusuna destek vermeyi sürdüreceğini de vurguladı.

Devlet Başkan Gani ise, ABD'ye teşekkür ederek ülkedeki yolsuzlukla ciddi bir şekilde mücadele edeceğini vurguladı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'e, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin sürpriz ziyaretinin ardından 2 roket fırlatıldı.

Polis kaynakları, Kabil'in diplomatik bölgesinin (Wazir Ekber Han) yakınında Ayşeyi Durrani okulu ve çevresine iki roketin isabet ettiğini ve kimsenin zarar görmediğini söyledi. 

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. 

Haber Ara