Dolar

32,2642

Euro

34,9310

Altın

2.436,31

Bist

10.173,42

Binali Yıldırım: IKBY bundan sonra olacakların sorumlusudur

Binali Yıldırım, AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu. Yıldırım konuşmasında IKBY referandumuna değindi. Yıldırım 'IKBY bundan sonra olacakların sorumlusudur' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-30 13:45:05

Binali Yıldırım: IKBY bundan sonra olacakların sorumlusudur

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu. Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)'nin gerçekleştirdiği bağımsızlık referandumuna ilişkin açıklamada bulundu. 

"IKBY BUNDAN SONRAKİ OLACAKLARIN SORUMLUSUDUR"

Yıldırım referanduma ilişkin şunları kaydetti:

"Orada sadece Kürt kardeşlerimiz yaşamıyor, daha birçok etnik gruptan birlikte yaşayanlar. Bunların fikri alınmadan, bir inatla, bir ihtirasla, bir siyasi ikbal adına burada ateşle oynayan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi bundan sonraki olacak olayların yegane sorumlusudur.

"IRAK VE İRAN İLE KOORDİNASYON İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Şunu herkes bilmelidir; Türkiye'nin güney sınırlarında olabilecek bir statü değişikliği, bir yapay devlet oluşturma çabası Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir. Türkiye, milli güvenlik meselesi konu olduğunda her türlü hareketi, ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan bütün haklarını kullanmakta asla tereddüt etmeyecektir. Bu bağlamda bölgeye yönelik bundan sonraki bütün ilişkilerimiz Irak merkezi hükümetiyle yani Bağdat ile yönetilecektir. İran, Irak ve Türkiye olarak bölgede oynanan oyunları akamete uğratmak için koordinasyon içinde çalışıyoruz."

 

Haber Ara