Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Yeni düzeni Milli Görüş kuracak'

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 14:49:49

'Yeni düzeni Milli Görüş kuracak'

İftar yemeğine katılan Sadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “Bizim partilere ve kişilere karşı aleyhte tavrımız yok. Müminler kardeştir. Ama müminin hata yaptığını görünce onu uyarmalıyız. Biz bunu söylüyoruz” dedi.

Asiltürk, “Şimdi bu düzen böyle gitmez; bu düzenin yerine hakka dayanan bir düzen kurulacak. Kim kuracak Allah yolunda hiçbir taviz vermeyen Milli Görüşçüler kuracak” dedi.

KAZANAN ALLAH'IN EMRİNE UYANLARDIR

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk yaptığı konuşmada, hak-batıl mücadelesinin devam ettiğinin altını çizerek, her asırda Allah'a (C.C.) iman eden, O'nun emir ve yasaklarına hiçbir koşul sunmadan bağlı bulunanların olduğunu vurguladı. Türkiye ve dünyada bu düstura uyan Müslümanların olduğunu söyleyen Asiltürk, “Kim Allah'a (C.C.) güvenirse Allah ona yeter. Biliyoruz ki, Allah rızası için çalışırsak Allah bize yardım eder. Bu düzen böyle gitmez; hakka dayanan bir düzen kurulacak. Kim kuracak, Allah yolunda hiçbir taviz vermeyen Milli Görüşçüler kuracak” dedi.

İşte Asiltürk'ün açıklamaları:

ASİLTÜRK: MÜMİN HATA YAPTIĞINDA UYARMALIYIZ

“Kur'an'da buyruluyor ki, ‘müminler kardeştir.' Mümin olmanın altı şartı var: Allah'a iman, meleklerine iman, kitaplarına iman, peygamberlerine iman, ahirete iman, Kadere iman. Bu şekilde inanan herkes kardeştir. Bizim dışımızdaki partilerin hepsinin içinde sadece AK Parti'nin değil diğer partilerin içinde de inançlı çok kişi var. Bizim partilere ve kişilere karşı aleyhte tavrımız yok. Müminler kardeştir. Ama müminin hata yaptığını görünce onu uyarmalıyız. Biz bunu söylüyoruz. Karşıdaki kardeşimiz de ‘sen bize düşmanı mısın' diyor. Düşman olsam sana git de ateşe düş derim. Ben seni kendimi koruduğum gibi korumaya çalışıyorum. Dünyaya baktığımızda bugün bir tarafta insanlar açlıktan ölürken, diğer tarafta insanlar obeziteden ölmektedir. Bugün 62 kişinin serveti tüm insanlardan fazla. 1, 5 milyar insanın günlük kazancı bir dolardan daha düşük. 60 milyon insan mülteci durumunda... Bunun sorumlusu küresel emperyalizm ve ırkçı Siyonizm'dir."

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak,Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın da konuştu.

ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

İftar yemeğine, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Hasan Bitmez ve Mustafa İriş, Saadet Partisi GİK üyelerinden Selman Esmerer, Sadrettin Karaduman, Saadet Partisi Genel Başkan danışmanı Harun Macit, Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Özlem Gerek Serenli, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, MÜSİDER Başkanı Arslan Ateş, HUDER İstanbul Şube Başkanı Mustafa Yaman, İKEV Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevim, İKEV Mütevvelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Nedim Urhan, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Tv5 Haber Müdürü Selçuk Baş, Lütfi Kırdar Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Recep Demirhan, Gazeteci-Yazar Ali Bulaç, Allan Bilal, Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilcisi Abdullahap Ekinci, İlahiyatçı Mustafa Kasadar, Yeni Akit gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Ahmet Efe, ile Saadet Partisi il ve ilçe teşkilatı mensupları katıldı.

 

Haber Ara