Dolar

32,4455

Euro

34,7891

Altın

2.427,42

Bist

10.082,77

Van bombacısı öldürüldü!

Van’da 16 gün önce 2 Nisan Polis Merkezi’ne bombalı araçla yapılan saldırıya ilişkin detaylara ulaşıldı. Saldırıda kullanılan aracın çalıntı olduğu ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-02 14:54:17

Van bombacısı öldürüldü!

Van 2 Nisan Polis Merkezi'ne gerçekleştirilen bombalı saldırıda kullanılan aracın Van'ın Saray İlçesi'nden gasp edildiği ve Şırnak'ın Feraşin bölgesinde hazırlandığı belirlendi. Bombalı aracı patlatan ve yaralı yakalanan PKK'lı M.O.'nun anlattıklarıyla soruşturmayı derinleştiren emniyet ekipleri, aracı Van'dan gasp ederek kırsal alanda bomba yükleyip M.O'ya teslim eden PKK'lı 'Berxwedan Welat' kod adlı Recep Dalmış'ı düzenlediği operasyonda ölü ele geçirdi. Recep Dalmış'ın birçok bombalı eylemi gerçekleştirdiği belirlendi.

Ajansların haberine göre; Van'da 17 Ağustos'ta 2 Nisan polis Merkezi'ne düzenlenen bombalı araç saldırısında kullanılan aracın Van'ın Saray İlçesi'nden gasp edildiği ve Şırnak'ın Feraşin bölgesinde hazırlandığı belirlendi. Saldırıda 2 polis şehit olurken 2 kişi yaşamını yitirdi ve 71 kişi de yaralandı. Saldırıyı düzenleyen PKK'lı M.O. yaralı olarak ele geçirildi.

BOMBALI ARAÇ SARAY İLÇESİ'NDE GASP EDİLDİ

17 Ağustos gecesi minibüsüyle köye dönen B.H.'nin iddiasına göre köyün kör bir noktasında PKK'lılarca yolu kesildi. B.H.'nin elleri ve ayakları PKK'lılarca bağlandı. Minibüsü PKK'lılar tarafından gasp edilen B.H. jandarmaya giderek, aracının gasp edildiğini söyledi ve daha sonra evine döndü.

GASPTAN 3 GÜN SONRA VAN'DA PATLATILDI

Jandarma çalınan minibüsle alakalı çalışma yürütürken, araç Van'dan Şırnak'ın Feraşin bölgesine götürüldü. Burada araca 29 Ağustos tarihinde Van'da düzenlenen bir operasyonla öldürülen 'Berxwedan Welat' kod adlı Recep Dalmış tarafından bomba yüklendi. Araca bomba düzeneği yerleştirildikten sonra kaçakçıların da kullandığı gizli yollardan Van'a götürüldü.

PKK'lı Recep Dalmış tarafından Van'a getirilen araç, İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi'nde bombalı saldırıda yaralı olarak ele geçirilen M.O'ye teslim edildi. M.O. , polis merkezinin önünde patlatarak 2 polisin şehit olmasına, 2 sivilin ölmesine, 71 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

YARALI YAKALANAN PKK'LI HERŞEYİ ANLATTI

Bombalı saldırının ardından yaralı olarak ele geçirilen M.O. bildiği her şeyi anlattı. Bunun üzerine operasyon başlatan ekipler belirlediği adreslere baskın düzenledi ve çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Van'da aracı M.O.'ya teslim eden PKK'lının 'Berxwedan Welat' kod adlı Recep Dalmış'ın saklandığı yer belirlendi.

Edremit İlçesi'nde bir evde oldukları belirlenen Recep Dalmış ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen Niştiman Tota, Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada ölü ele geçirildi.

ÖRGÜTÜN BOMBACISI OLDUĞU BELİRLENDİ

Öldürülen Recep Dalmış'ın daha önce de birçok bombalı eylemi gerçekleştirdiği, örgütün bölgedeki bombacısı olduğu, özellikle hendek ve barikatların bulunduğu Cizre'deki bombalı eylemlerde ve parke taşlarının içerisine bomba yerleştiren PKK'lı olduğu parmak izi incelemesiyle ortaya çıktı.

Haber Ara