Dolar

32,3776

Euro

34,7850

Altın

2.433,13

Bist

9.950,74

'Türkiye, Ortadoğu'da Amerika'yı dize getirdi'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e göre Türkiye'nin İran ve Rusya'yla mutabakatı sonrasında ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi iflas etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-28 18:52:48

'Türkiye, Ortadoğu'da Amerika'yı dize getirdi'

Suriye'de devam eden iç savaş şimdi de İdlib ile konuşulmaya devam ederken, bölge ülkeleri diplomatik trafiği hızlandırdı. İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri'nin ardından şimdi de Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov Türkiye'ye gelecek.

Ziyaretleri Rus haber ajansı Sputnik'e değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e göre Türkiye'nin İran ve Rusya'yla teması ABD'nin Büyük Ortadoğu Projes'nin iflas etmesine neden oldu.

"ABD SURİYE'DE MAĞLUP OLDU"

ABD'nin Suriye'den mağlup çıktığını söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek "Artık sürecin sonuna gelindi. Amerika'da yenildi ve duruma da boyun eğmek durumunda kaldı. Görüyorsunuz Amerikan yönetimi de artık bu sorunun çözümünün Beşar Esad ile olacağı yönünde görüşler açıklamaya başladı. Türkiye'nin, İran'la, Suriye'yle, Rusya'yla iş birliği yapması Amerika'yı dize getirdi" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarının da ABD'nin Suriye'de kaybeden olduğuna işaret ettiğini savunan Perinçek "Trump dışarıya demokrasi, rejim ihraç etmek veya ülkelerin toprak bütünlükleriyle oynamaktan vazgeçtiklerini söyledi. Bu yeni bir dönem. Amerika Ortadoğu projesinin yürümediğini gördü. Büyük Ortadoğu Projesi iflas etti. Daha doğrusu iflas ettirildi" diye konuştu.

Trump'ın itiraflarının bölge ülkelerinin zaferine işaret ettiğini savunan Perinçek "Bu zaferde, İran'ın direnmesi, Suriye'nin savaşması, Irak'ın kendi toprak bütünlüğü için ısrarı, kararlılığı ve Türkiye'nin de PKK'yı hendeklere gömmesi burada belirleyici oldu. Türkiye çok büyük bir ülke. PKK'yı hendeklere gömdü, Fırat Kalkanı'yla Amerika ve İsrail'in terör koridorunu yardı, IŞİD'i de El Bab'a kadar kovalayıp orada tepeledi Türk Ordusu. Bütün bunlar artık Amerikan planının yürümesine imkan vermeyen kararlı bölge halklarının ve ülkelerin eylemleridir. Türkiye'nin de burada çok önemli bir rolü var. 24 Temmuz 2015'te başlayan Türkiye'nin vatan savaşı da Amerika'nın artık bu bölgeden elini çekmek zorunda kalmasında son derece belirleyici bir rol oynamıştır" dedi.

SURİYE SORUNU ÇÖZÜLECEK

Perinçek "Bir yıl gibi bir süre zarfı içinde Suriye düğümü tamamen çözülmüş olacak ve bölgemizde barış ve istikrarın geleceği bir sürece girmiş bulunuyoruz" diye ekledi.

Haber Ara