Dolar

32,2865

Euro

34,7933

Altın

2.401,68

Bist

10.267,30

'PKK'nın bir Avrupa başkentinde gösteri yapamaması gerekir'

TRT Haber'de, katıldığı AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısına ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, Avrupa'nın PKK karşısında aldığı tavrı eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-03 20:00:49

'PKK'nın bir Avrupa başkentinde gösteri yapamaması gerekir'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, geçmişte Afganistan'da yapılan hatanın tekrarlandığına işaret ederek, terör örgütlerinin birbirine karşı kullanılmasının doğru olmadığını vurguladı.

Terör örgütleriyle mücadele için başka terör örgütleriyle iş birliği yapılmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Çelik, "Nasıl ki DAEŞ karşısında mutlak bir tavır alınıyorsa, herhangi bir Avrupa başkentinde PKK gösterisi olmaması gerekir. Terör liderlerinin beyanatlarının Avrupa gazetelerinde yer almaması gerekir. Bunlarla röportaj yapılmaması gerekir. Bu çifte standardı biz kabul etmiyoruz. Dolayısıyla bu eleştirilerin hiçbiri akla hukuka ve terörle mücadele prensiplerine dayanmıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, Suriye topraklarından roketler atıldığını ve Türkiye topraklarına girilerek terör saldırıları gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Bu, bir milli güvenlik tehdididir ama bu milli güvenlik tehdidi tabii ki Türkiye'yi tehdit ediyor ama biraz daha büyüdüğü zaman Avrupa'yı tehdit edecek. Dolayısıyla Türkiye, egemen bir devlet olarak kendi ulusal güvenliğini korumak için bu adımları atıyor, atmaya devam edecek" diye konuştu.

Türkiye'nin sınırlarının doğal olarak Avrupa ve NATO sınırı olduğunu hatırlatan Çelik, Türkiye'nin aldığı güvenlik tedbirlerinin Avrupa ve NATO'nun güvenliği içinde doğrudan pozitif sonuçlar doğurduğunu ve bu nedenle desteklenmesi gerektiğini anlattı.

ALMANYA'DAKİ GÖSTERİ (HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

273353

Haber Ara