Dolar

32,2690

Euro

34,7586

Altın

2.405,76

Bist

10.282,75

'CHP'nin içine HDP kaçmış'

Grubunda konuşan Bahçeli, CHP'nin Kartal'da HDP ile yaptığı mitingi eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-22 11:32:05

'CHP'nin içine HDP kaçmış'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Bahçeli, "CHP'nin içine HDP kaçmış" dedi

İşte o ifadeler:

Biz sabah başka akşam başka olanlardan değiliz, ne diyorsak yaparız. Yaptığımızı da bozkurt gibi savunuruz. CHP'nin yöneticilerinin gıybet ve dedikoduya çakılmaları kendileri adına talihsizliktir. Bize yönelik savurdukları ucube benzetmeler, mesnetsiz iddialar sahiplerine aynen dönecektir. Kılıçdaroğlu kavga istediğimizi söylüyor, bildiği olsa gerektir. Bilgiyi ispatlaması gerekmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu bizi tanımıyor, bu doğaldır. Doğal olmayan, konuşma ve uzlaşmaya dayalı 47 yıllık bir hareketi kendi gibi görmesidir. Kavga gibi bir arayışımız yoktur, olursa da elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Sakal bıyığa denk olmayınca berber ne yapsın, söz eylemi doğrulamayınca adam neylesin.

CHP vatanı böldürmeyeceğiz diyorlar, Adana'ya gideceğiz diyorlardı, İstanbul Kartal'a çıkarma yapmışlar. HDP-DHKP-C gibi bölücü oluşumlarla sırt sırta veren CHP'yi Adana'da beklerken İstanbul'da görmemiz bir pusula yanlışlığı değildir. CHP "Adana bahane, Kartal şahane" diyerek suç üstü basılmıştır. CHP düşe kalka, ine çıka PKK'nın bagajı altındadır. CHP'li yöneticiler vatana böldürmeyeceğiz sözünü Adana'ya saklamasınlar, ya birbirlerinin yüzüne söylesinler, cesaretleri varsa HDP'li arkadaşlarına haykırsınlar. Görünen o ki HDP, CHP içine kaçmıştır.

NE OLMUŞTU?

CHP ve HDP'liler, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu vekillerin tutuklanmasını protesto etmek için ortak miting düzenlemişlerdi. Kartal'da toplanan kalabalık, "PKK halktır, halk burada" sloganını "HDP halktır, halk burada" şeklinde değiştirdi.

Toplananların bir kısmı da üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı Türk bayraklarını salladı.

Miting alanında terör Öcalan'ın lehine sloganlar da atıldı.

Haber Ara