Dolar

32,1985

Euro

35,0888

Altın

2.460,50

Bist

10.263,68

Canlı bomba ile ilgili 'Sultan' iddiası

Bursa'daki canlı bomba saldırısında bombacının Şanlıurfa'dan otobüsle Bursa'ya geldiği belirleyen polis, biletin 'Sultan' isimli bir kadın adına alındığını tespit etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-28 11:49:54

Canlı bomba ile ilgili 'Sultan' iddiası

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin “acil mesaj” başlığıyla Türkiye'deki ABD vatandaşlarına turizm bölgelerindeki olası terör saldırıları konusunda uyarı mesajı göndermesinin ardından Bursa'da, dün Ulucami kapısında intihar eylemi gerçekleştiren ve 23 kişinin yaralanmasına sebep olan canlı bombanın otobüsle Şanlıurfa'dan Bursa'ya geldiği belirlendi. Patlamada parçalanan ve kimliğinin DNA testiyle saptanmasına çalışılıyor.

15 GÖZALTI

Olayla ilgili Bursa, Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

AYAĞI TAKILIP DÜŞÜNCE FACİADAN DÖNÜLDÜ

IŞİD veya PKK üyesi olduğu ihtimali üzerinde durulan bombacının avluya giremeden ayağı takılıp düşünce üzerindeki bombanın patladığı düşünülüyor.

BURSA'YA OTOBÜSLE GELMİŞ

Bursa'da kendisini patlatan ve 13 kişinin yaralanmasına neden olan kadın canlı bombanın geçtiğimiz 23 Nisan Cumartesi günü Şanlıurfa'dan otobüs ile Bursa'ya geldiği belirlendi.

Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre; Bombacının aldığı bilete ulaşan polisin biletin 'Sultan' isminde bir kadın adına alındığını tespit etti. Polis bilet üzerinde bulunan ismin sahte olup olmadığını araştırmaya başladı.

Haber Ara