Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

'Esed rejimi PYD ile federasyonu görüşüyor'

Suriyeli Kürt siyasetçi Dr. Ferid Sedun, rejimin PKK'nın Suriye uzantısı Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve diğer Kürt partileriyle yoğun bir görüşme trafiği içerisinde olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-13 15:50:25

'Esed rejimi PYD ile federasyonu görüşüyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Rus Haber Sitesi Sputnik'e göre 2 hafta önce Lazkiye'deki Hmeymim Askeri üssüne aralarında PYD ve Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi'nin de (ENKS) olduğu 24 Kürt partisi ile görüşen Rusya, bu kez önde gelen Kürt temsilcilerle görüşmeler yapıyor ve görüştüğü grupları rejim temsilcileriyel buluşturuyor.

Görüşmelerde yer alan Kürt siyasetçi Dr. Ferid Sedun, yaptığı açıklamada bugün rejim ile görüşeceğini belirtti.

1026757596

Sedun şunları söyledi:

"RUSYA BİZİMLE GÖRÜŞTÜ"

"Rusya geçen günlerde Kamışlo kentine gelerek bizle görüşmeler yaptı. Görüşmelerin devamı konusunda ve daha sağlıklı olması için bizi Suriye yönetimi ile görüştürmek istediler. Rusya ayrıca bizi Lazkiye'deki Hmeymim askeri üssüne de davet etti. Biz de onların teklifini kabul ettik. Ben ve 2 bağımsız Kürt siyasetçi arkadaşım bugün Şam kentine geldi."

"FEDERASYON KONUSUNU GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ"

"Bizim amacımız federasyonu imzalamak değil. Amacımız federasyon konusuyla ilgili bir yol açmaktır. PYD ve ENKS bu toplantılara geldiğinde önleri açılmış olsun."

RUSYA ile TEMASLAR SÜRÜYOR

"Bugün Hmeymim askeri üssündeki Rusların yanına gidip görüşmeler yapacağız. Ruslarla görüştükten sonra Şam'a tekrar gelip Suriye yönetimi ile görüşeceğiz. Ruslarla ve Suriye yönetimi ile bu 2 gün içerisinde görüşmeler yapacağız. Görüşmelerde Suriye'de Kürtlere bir federasyonun verilmesini talep edeceğiz."

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN FEDERASYON

"Bizim için Suriye'nin geneli önemli değil. Bizim için Suriye'nin Kürtlerinin durumu önemlidir. Ortak bir karar almak istiyoruz."

"GARANTÖR RUSYA"

Sedun sözlerine Rusya'nın garantör olduğunu da ekledi.

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

C2DUxbSWEAEn_PX

Haber Ara