Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Lazkiye'de 5 Rus askeri öldü

Suriye’de Beşşar Esed rejimine destek vermek amacıyla Lazkiye’ye konuşlanan Rus ordusu askerlerinden beşi mühimmat dolu aracın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-05 12:18:47

Lazkiye'de 5 Rus askeri öldü

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Suriye'nin batı ili Lazkiye'deki Humeymim üssüne konuşlanan Rus ordusuna ait mühimmat yüklü bir araç Ceble – Banyas arasındaki yolda infilak etti. Rejim yanlısı haber kaynaklarının bildirdiğine göre 5 Rus askeri patlama esnasında hayatını kaybetti.

Rejime yakın kaynaklar, patlamanın gerçekleştiği sevkiyatın cumartesi akşam saatlerinde meydana geldiğini belirtti. Patlamanın nedenini tam olarak açıklanmazken sabotaj veya muhaliflerin saldırı ihtimali değerlendiriliyor.

Patlamanın ardından Esed rejimi ve Rus yetkililer bölgeyi güvenlik bölgesi ilan etti. Olayı Rus yetkililerin soruşturacağı ifade edildi.

RUSYA'NIN LAZKİYE'DEKİ VARLIĞI

2015 yılının eylül ayında Beşşar Esed rejimine destek vermek amacıyla hava operasyonların başladığını duyuran Rusya, ülkenin batısındaki liman kenti Lazkiye'ye konuşlanmıştı. Lazkiye'nin güneyindeki Humeymim hava üssünden gerçekleştirdiği hava operasyonları ile Suriyeli muhalifleri hedef alan Rusya'nın Suriye'deki operasyonları sivil katliamları ve uluslararası kurumlar tarafından yasaklanmış silahların kullanımı ile gündeme geldi.

İlk saldırılarını 1 Ekim 2015 tarihinde Halep batısı ve İdlib bölgelerine gerçekleştiren Rusya, IŞİD ile mücadele adı altında geldiği Suriye'de IŞİD'i sadece Palmira'da hedef aldı.

Halep kuşatması sırasında muhaliflerin kontrolündeki sivil alanları ve kuşatmayı kırma operasyonu yürüten Batı Halep'teki Fetih Ordusu mevzilerini de bombalayan Rusya, kentin Esed rejimine tesliminde kilit rol oynamıştı.

30 Aralık 2015'te Türkiye'nin girişimleri ile Rusya, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ile muhalifler arasındaki ateşkes anlaşmasına garantör taraf oldu. Ancak Rusya ve Esed rejimi Şam, Humus ve Batı Halep'te ateşkes ihlallerine devam ediyor.

Suriye'nin kuzeybatısında hangi grupların çatıştığına dair haber için:

http://www.timeturk.com/suriye-nin-kuzeybati-cephesi-hangi-gruplar-savasiyor/haber-135657

135657

Haber Ara