Dolar

32,2549

Euro

34,7126

Altın

2.386,66

Bist

10.276,88

Kerkük'te terör örgütü IŞİD ve Haşd-i Şabi çatıştı

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Kamil, terör örgütü IŞİD'in pusu kurması sonucu çıkan çatışmada 17 Haşd-i Şabi unsurunun öldüğünü, 20'sinin kaçırıldığını belirtti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-19 10:27:57

Kerkük'te terör örgütü IŞİD ve Haşd-i Şabi çatıştı

Irak'ın Kerkük kentinin güneyinde terör örgütü IŞİD'in pusu kurmasının ardından çıkan çatışmada 17 Haşd-i Şabi unsurunun öldüğü, 20'sinin de kaçırıldığı bildirildi.

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil, ''Kerkük'ün güneyindeki Saduniye köyü yakınında Haşd-i Şabi gücü ile bölgedeki IŞİD kalıntıları arasında şiddetli çatışma çıktı.'' dedi.

Kentin güneyindeki Rıyad Nahiyesi'nin Saduniye köyü yolu üzerinden Haşd-i Şabi gücüne ait araçların geçişi sırasında çatışmanın çıktığını belirten Kamil, "Yağmurlu havayı değerlendiren IŞİD'in yol üzerinde kurduğu pusunun ardından çıkan çatışmada, 17 Haşdi Şabi unsuru ölürken 20'si de IŞİD tarafından kaçırıldı." diye konuştu.

Bölgedeki IŞİD kalıntılarına yönelik ve kaçırılan Haşd-i Şabi mensuplarının kurtarılması için olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edildiğini dile getiren Kamil, "Bölgedeki federal polis güçleri geniş çaplı operasyon başlattı. Bu operasyona daha sonra Irak ordusunun da destek vermesi bekleniyor." ifadelerini kullandı

Haber Ara