Dolar

32,2638

Euro

34,9427

Altın

2.438,53

Bist

10.173,42

Erdoğan İran'da! 'İlk madde IKBY referandumu'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-04 15:11:29

Erdoğan İran'da! 'İlk madde IKBY referandumu'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'a yaptığı ziyaret kapsamında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile basın açıklaması yaptı. Her iki ismin de değindiği öncelikli konu Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) yaptığı bağımsızlık referandumuydu...

İşte mesajlar:

HASAN RUHANİ: BU KARARDAN DÖNÜLMELİ

"Irak Kürdistan halkı bizim kardeşlerimiz, bu kardeşlerimize baskı yapılmasını istmeiyoruz. Fakat bazıları yanlış kararlar aldı. Bu kararlardan dönülmeli. Biz İran, Türkiye ve Irak olarak önemli kararlar aldık."

ERDOĞAN: GAYRİMEŞRUDUR

"Tabii bölgesel sorunlar şu anda gündemimizde. Özellikle şu anda üçlü mekanizmalar şeklinde çalıştığımız Irak sorunu önümüzdeki ilk madde olarak gündeme gelmiştir... Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi neyin referandumunu yapıyor? Kendisini İsrail'den başka tanıyan bir dünya ülkesi yok. MOSSAD'la masaya oturarak verilen karar meşru olamaz, gayrimeşrudur. Bir tarafına malum bir zatı alıp, bir diğer tarafına bir başka malum bir zatı alıp bu şekilde böyle bir adımı atmak inanıyorum ki Kuzey Irak yerel yönetimini yalnızlığa mahkum edecektir. İran ve Türkiye olarak bu konudaki kararlılığımız bellidir. Irak'taki muhatabımız merkezi yönetimdir ve bu referandumu da kesinlikle gayrimeşru olarak telakki ediyoruz."

Haber Ara