Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Erdoğan darbecileri tasfiye ediyor'

İngiliz basını, dünyada da geniş yankı uyandıran Türkiye'deki darbe girişimini tasfiyeler üzerinden ele aldı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-18 06:47:41

'Erdoğan darbecileri tasfiye ediyor'

Dünya basını, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümete yönelik darbe girişimine yer vermeye devam ediyor. Halkın cuntacı askerlere karşılık sokaklara çıkması, girişim sonrası devam eden tasfiler gazetelerin sayfalarında yer aldı. Guardian gazetesinin manşetinde Gülen Cemaati'ne yönelik tasfiyeler ele alındı.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgide; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erol Olçak ve oğlunun cenaze töreninde göz yaşlarını tutamadığını Guardian gazete, Erdoğan'ın Fethullah Gülen ve destekçilerinin kökünü kazıyacağını söylediğine vurgu yapıyor.

Haberde Türkiye'de kitlesel bir tasfiye sürecinin başladığına da dikkat çekiliyor ve Gülen'in iadesi konusu nedeniyle ABD - Türkiye ilişkilerinin yine zor bir dönemece girdiği vurgulanıyor.

_90427361__90427138_guardian

İ GAZETESİ: DARBE SONRASI TASFİYE

i gazetesi manşetten verdiği Türkiye'deki darbe girişimine 4 sayfa ayırmış. Gazetede yer alan yazılar arasında gözaltılara dair bir haber, darbe gecesinden izlenimler ve Türkiye'nin izlediği stratejiye dair analizler var.

Gazetenin muhabirlerinden Koos Couvee'nin kaleme aldığı izlenimde "Hükümeti devirmeye yönelik başlatılan darbe girişimi, korku içindeki askerlerin teslim olmasıyla sonlandı" deniyor.

Meclis'teki 4 partinin biraraya gelerek ortak bildiri yayınlaması "Ender görülen bir dayanışma" denirken, binlerce kişinin gözaltına alınmasının Türkiye'ye dair demokrasi kaygılarını gündeme getirdiği de vurgulanıyor.

_90427362__90427140_i

FİNANCİAL TİMES: TASFİLER ERDOĞAN'IN YAKIN ÇEVRESİNE KADAR UZANDI

Financial Times gazetesinin manşetinde de darbe girişimi sonrası başlayan gözaltılar var.

"Erdoğan'ın yaveri Albay Ali Yazıcı'nın dahi gözaltına alınması, darbe komplosunun ne kadar derinlere kadar gittiğini gösterdi" denen haberde, darbe girişimi gecesinde Erdoğan'ın uçağının iki F-16 tarafından taciz edildiği de aktarılıyor.

Haberde Erdoğan'ın darbe girişimi için 'Allah'ın bir lütfu' nitelemesi hatırlatılıyor ve binlerce kişinin gözaltına alındığı vurgulanıyor.

Haber Ara