Dolar

32,2783

Euro

34,8547

Altın

2.424,95

Bist

10.107,48

Bağdat sınırı geçen uçakları vuracak!

Yayımlanan bir belgeye göre IKBY'ye uçuşları durduran Bağdat yönetimi izinsiz geçen uçakları vuracak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 14:26:38

Bağdat sınırı geçen uçakları vuracak!

Irak hükümetinin yayınladığı açıklamaya göre Kuzey Irak (IKBY) kontrolündeki alanlar üzerinde uçuşların durdurulduğu bildirildi. Karar, IKBY'nin kontrol ettiği Süleymaniye, Erbil ve Dohuk illerini kapsarken Kerkük'ün yer almaması dikkat çekti. Suriye'ye yakın haber kaynaklarının paylaştığı bu belgeye göre, Irak Hava Kuvvetleri, bu bölge üzerinde izinsiz uçan uçakları vuracağına dair yeşik ışık yaktı.

--3105929

BUGÜN BAŞLIYOR

Bu illere tüm seferleri durdurma kararı bugün uygulamaya girecek. Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 29 Eylül 2017, Cuma günü yerel saatle 18:00den itibaren Erbil ve Süleymaniye havalimanlarına/havalimanlarından uçuşların (Irak havayolu şirketlerinin Irak içi uçuşları hariç) askıya alınacağını açıklamıştı

TÜRKİYE DE DURDURUYOR

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu da Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün açıklamasını Twitter'dan duyurdu. Alınan karar doğrultusunda Türk Hava Yolları, AtlasGlobal ve Pegasus tarafından Erbil ve Süleymaniye'ye yapılan uçuşların gerçekleştirilemeyeceği kaydedildi.

MISIR ve LÜBNAN DA DURDURUYOR

Mısır merkezli EgyptAir ve Lübnanlı MEA'in de Erbil'e gerçekleştirdikleri uçuşları cuma gününden itibaren durduracaklarını duyurdu. MEA Başkanı Muhammed el Hut, ajansa yaptığı açıklamada, "Şu an için durduruyoruz. Sorun çözülene kadar, son uçuş 29'unda" dedi.

Haber Ara