Dolar

43,2922

Euro

50,7331

Altın

6.714,68

Bist

12.728,18

Almanya'daki Türklerden seçim hakkı kampanyası

Almanya'nın en kalabalık eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'da (NRW) oturumu bulunan Türkler, yerel seçimlerde AB vatandaşlarına tanınan oy kullanma hakkının kendilerine de verilmesi için imza kampanyası başlattı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-30 17:14:07

Almanya'daki Türklerden seçim hakkı kampanyası

NRW Yerel Seçimlere Katılma Girişimi, haklarını alana dek imza kampanyasına ilaveten yürüyüş ve gösteriler düzenlemeyi planlıyor. 

AA muhabirine konuşan NRW Yerel Seçimlere Katılma Girişimi Sözcüsü Bahattin Gemici, eyalet anayasasının değiştirilmesinin tartışıldığı bu sürecin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu ve yerel seçimlere katılma hakkı için mücadele ettiklerini söyledi. 

Gemici, kendilerine destek veren derneklerin de yardımıyla 15 Şubat'a kadar 50 bin imza toplamayı hedeflediklerini ve NRW eyalet meclisi önünde gösteri gösteri düzenleyeceklerini belirtti.

Bahattin Demirci, Avrupa Birliği anlaşmalarına göre Almanya'da oturumu bulunan AB vatandaşlarına yerel seçimlerde tanınan oy kullanma hakkından Türklerin mahrum bırakılmasını eleştirerek, "Almanya'da 3 ay ikamet eden AB üyesi ülke vatandaşları yerel seçimlerde oy kullanabilirken, 54 yıldır bu ülkeye hizmet eden Türklere bu hakkın verilmemesi büyük haksızlık" dedi.

cengiz Göküzüm
Avrupa türkleri kovmak arifesindeyken Bu arkadaslar rüya görmüsler
cengiz
Kalles avrupa

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

'O'Neal, 34 numara giyiyormuş...'

Haber Ara