Ankara'da gerçekleşen saldırının ardından Türkiye'ye başsağlığı dileyen ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki vatandaşları için ise acil bir uyarı yayınladı.
Ajanslarda yer alan habere göre; Günlük basın toplantısında Ankara'daki saldırıyla ilgili olarak, "Samimi başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz” diyen Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, patlama sırasında olay yerinde ABD vatandaşı bulunup bulunmadığını tespit etmeye ve vatandaşlarına her türlü konsolosluk desteğini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti:
"Büyükelçiliğimiz ayrıca Amerikan vatandaşları için acil uyarı yayımlayarak bölgeden uzak durmaları ve gelişmeler hakkında haberleri takip etmeleri çağrısında bulundu.”
Öte yandan Toner, Türkiye'nin Suriye'deki YPG güçlerine yönelik saldırıları kesmesi yönündeki çağrıları görmezden gelmediğini belirtti. Toner, Türkiye'nin ABD'nin çağrılarını ciddiye almadığını düşünüp düşünmediği sorusu üzerine, “Öyle olduğunu söylemezdin, son 24 saatte Türkiye tarafından herhangi bir atış olduğuna dair bir gözlem olmadı” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gün içinde yaptığı açıklamada, Türkiyenin Kürt savaşçılara yönelik saldırılarının süreceğini söylemişti.
Yorum Yap