Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Rus S-300 füzeleri İran yolunda

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, S-300 hava savunma füzelerinin İran’a gönderilmek üzere Rusya’dan yola çıktığını açıkladı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-15 16:29:04

Rus  S-300 füzeleri İran yolunda

TIMETURK I HABER MERKEZİ

Ensari haftalık basın açıklamasında “Rusya ile İran arasında S-300 füzelerinin nakli hakkında yapılan görüşmeler sonuçlandı ve füzelerin İran'a doğru yola çıktı” dedi.
Bakanlık sözcüsü iki ülke arasındaki iş birliğinin çok yoğunlaştığını ve her iki ülkenin siyaset ve savunma alanında “dikkate değer” bir işbirliği içinde olduklarını söyledi.

2007 yılında Moskova ve Tahran arasında 800 milyon dolarlık S-300 füze sistemi anlaşması yapıldı.

2010 yılının Eylül ayında Rusya devlet başkanı Medvedev, İran'a konvasiyonel silahların satışını yasaklayan BM Güvenlik Konseyi kararı uyarınca anlaşması ertelemişti.

2015 yılının Nisan ayında Rusya başkanı Putin, İran'ın nükleer konusu hakkında P5+1 ülkeleri ile mutabakata varılmasının ardından İran'a S-300 satışı önündeki yasağı kaldıran bir karara imza attı.

kamer türk
İRANDA S 300 FÜZELERİ ve ÖTESİ YILLARDIR MEVCUT, ADAMLAR UZAYA UYDULAR VE CANLI HAYVAN BİLE GÖNDERDİ.. BUNLAR HİKAYE. İRAN ÇOK İLERLEDİ, ABD BOYKOTLARI, İRAN HALKINA VE SANAYİİNE ÇAĞ ATLATTI. ! arabistan ise bedevi, muhtaç bir zayif krallık.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara