Dolar

42,9027

Euro

50,5598

Altın

6.252,42

Bist

11.294,37

PYD ve Esed rejimi Afrin'de ortak çalışıyor

Suriye’de Kürt militanların komutanı Siban Hamo, YPG ve Suriye rejim ordusunun Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu’na karşı askeri işbirliği yaptıklarını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-16 08:12:46

PYD ve Esed rejimi Afrin'de ortak çalışıyor

TIMETURK - ÇEVİRİ

Afrin'de beraber çalıştıklarını söyleyen Hamo, Suriye rejim yanlısı medya mensuplarının çatışmalara dair haber yapmalarına izin verildiği sırada konuştu.

İNSANİ YARDIMLA SINIRLI SAVI

Hamo, “Suriye ordusunun Türk saldırısına karşı Afrin'e yönelik sorumluluklarını üstlenmesini istedik. Suriye güçlerinin Afrin'i savunmak üzere gelişiyle sorunumuz yok” dedi.

Hamo, iki taraf arasındaki işbirliğiyle ilgili şu ana kadar pratik bir adım görmediklerini ancak bölgeye Suriye rejim güçleri tarafından insani yardım sunulduğunu ileri sürdü.

İşbirliği haberleri ise Beşar Esed'in Kürt militanları IŞİD'e karşı savaşta Amerika'yla işbirliği kurdukları için “hain” olarak tanımamasından birkaç hafta sonra geldi.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede aileyi ziyaret etti

Haber Ara